SUPERFOOD: ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε υγιεινά λιπαρά και μπορούν να ενισχύσουν τον οργανισμό σας σε πολλά επίπεδα.

Στα οφέλη αυτού του superfood συγκαταλέγεται η ποσότητα θρεπτικών συστατικών που μπορούν να παρέχουν, αλλά και η παρουσία ινών, πρωτεϊνών, βιταμίνης Ε, μαγνησίου και μαγγανίου. Μια χούφτα από αυτούς τους ξηρούς καρπούς αντιστοιχεί σε 160 θερμίδες και μια πλούσια ποσότητα αντιοξειδωτικών. Μπορούν να προλάβουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, να μειώσουν την αίσθηση πείνας (με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους) και να ελέγχουν την πίεση του αίματος. Ωστόσο, μπορείτε να επωφεληθείτε πλήρως από τα αμύγδαλα όταν τα αγοράζετε όσο το δυνατόν πιο ολόκληρα και όχι ζεματισμένα και ξεφλουδισμένα.

Έχουν πολλές χρήσεις και είναι γευστικά για αλμυρά ή γλυκά πιάτα, ενώ τρώγονται ακόμη καλύτερα ωμά. Τα αμύγδαλα είναι ένα απίστευτο superfood που είναι εύγευστο και ωφέλιμο για τη γενική ευεξία του σώματος. Αλλά σήμερα έχουμε μια ειδική πρόταση για να απολαύσουμε όλα τα οφέλη αυτού του εύγευστου καρπού με έναν ακόμη πιο υγιή τρόπο που αντικαθιστά τα κορεσμένα λιπαρά αλείμματα με μια συνταγή για βούτυρο αμυγδάλου από τη Stacey του www.goodenessis.com

Βούτυρο καβουρδισμένου αμυγδάλου

Συστατικά:

Για 2 περίπου φλιτζάνια
4 φλιτζάνια ωμά βιολογικά αμύγδαλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικό)

Συνταγή:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C/350F.

Απλώστε τα αμύγδαλα σε μια μόνο στρώση σε λαδόκολλα και ψήστε για 12-15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να αρχίσουν να παίρνουν ένα ελαφρώς καφέ χρώμα στο εσωτερικό, αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.

almond_intext1

Μεταφέρετε τα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε το αλάτι και χτυπήστε τα στην υψηλότερη ταχύτητα για 1 - 2 λεπτά μέχρι να γίνουν σκόνη. Ξεκολλήστε ότι έχει μείνει στις πλευρές του δοχείου. Όλη η διαδικασία διαρκεί περίπου 12 - 18 λεπτά, μέχρι να απελευθερωθούν πλήρως τα έλαια, ανάλογα με το μηχάνημα που χρησιμοποιείτε, την ποιότητα και την ποσότητα του αμύγδαλου και το πόσο καλά είναι ψημένα.

almondintext_2

Το βούτυρο αμυγδάλου πρέπει να κάτσει για 1 με 2 ώρες αφού το φτιάξετε, έτσι ώστε να αναδειχθούν και να συνδυαστούν τα αρώματα. Φυλάξτε σε βάζο στο ψυγείο και καταναλώστε εντός ενός μήνα.

Η Ομάδα των Holmes Place

3 ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ & 1 WELLNESS ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΑ HOLMES PLACE!

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου εδώ για να λάβεις στο email σου τις 3 απολαυστικές συνταγές μας και το wellness δώρο σου από τα Holmes Place.

Οι συνταγές και το Wellness δώρο των Holmes Place θα σταλούν στο e-mail σας, αυτόματα, μετά την αποστολή αυτής της φόρμας. Η προσφορά του wellness δώρου ισχύει ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΗ ΜΕΛΗ των Holmes Place.

κατηγορια Ετικετες