ΟΙ PLAYLISTS ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΣΑΣ!

Έχει αποδειχθεί ότι η άσκηση με διασκεδαστική μουσική μπορεί να ενισχύσει, να δώσει ένταση και να τελειοποιήσει ένα πρόγραμμα προπόνησης. Με τα σωστά τραγούδια σε τυχαία σειρά, θα «κολλήσετε» με το πρόγραμμα προπόνησής σας τη νέα χρονιά σαν … Velcro σε αθλητικό παπούτσι!

Μπορείτε δίνοντας περισσότερη ένταση στη μουσική να βελτιώσετε τη γραμμή σας;

Οι επιστήμονες του αθλητισμού έχουν αφιερώσει χρόνια για να βρουν τις πιο παρακινητικές μουσικές συλλογές για προπονήσεις και το 2014, το Spotify, ξεπέρασε τις 6,7 εκατομμύρια playlists για προπονήσεις. Ωστόσο, μια συλλογή τραγουδιών γεμάτη ενέργεια κάνει πολύ περισσότερα από το να σας κάνει να ξεπερνάτε τη μονοτονία του διαδρόμου. Έχουμε «παίξει» με τα είδη της μουσικής και έχουμε διασκευάσει ρυθμούς για να σας μάθουμε ποιες λίστες αναπαραγωγής, ποια τραγούδια και ποια είδη θα δώσουν ενέργεια στην άσκησή σας και ώθηση στο σώμα σας. Αυτές είναι οι καλύτερες playlists για προπόνηση στον κόσμο!

playlists INSIDE3


Δώστε ροκ ρυθμό στο τρέξιμό σας

Οι ψυχολόγοι πάντα υποστήριζαν ότι η μουσική έχει άμεση σχέση με τη διάθεση, καθώς ενεργοποιεί ορισμένα συναισθήματα στον εγκέφαλο. Αλλά ποιες είναι οι καλύτερες λίστες για τρέξιμο;

Επιλέξτε heavy rock για να προκαλέσετε δυνατά συναισθήματα, όπως θυμό και αποφασιστικότητα. Το συγκεκριμένο είδος θα βοηθήσει να διαχωρίσετε στο μυαλό την πνευματική και φυσική αντοχή που απαιτεί το τρέξιμο.

Το τρέξιμο με ακουστική μουσική μπορεί να είναι ήρεμο, αλλά δεν θα σας δώσει την αποφασιστικότητα για να κατακτήσετε μερικά ακόμη χιλιόμετρα, ενώ ο στόχος προπόνησης με τραγούδια στους 150-170 παλμούς ανά λεπτό θα γυμνάσει κάθε μυ!

Drums and dumbells: Arctic Monkeys, Blur, Muse, We Are Scientists


Ένα μουσικό «μωσαϊκό» για διαλογισμό

Επιλέξτε μουσική που να ταιριάζει με την ένταση της άσκησής σας. Αν κάνετε Yoga με μουσική clubbing, αυτό δεν θα ωφελήσει καθόλου τα chakra σας!

Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, μελέτες έχουν δείξει ότι η μουσική μπορεί να «σαγηνεύσει» το υποσυνείδητο και να έρθει σε επαφή με την υψηλότερη αυτοεπίγνωσή σας. Επιλέξτε τραγούδια που συνάδουν με την αναπνοή σας και σας βοηθάνε να συγκεντρωθείτε. Yoga σημαίνει να είσαι γεμάτος αγάπη! Αν έχετε βαρεθεί λοιπόν τη συνηθισμένη σας μουσική με ήχους φαλαινών, δοκιμάστε απαλή reggae ή γεμάτη πάθος κλασική μουσική για την τέλεια λίστα αναπαραγωγής που θα συνοδεύει τη Yoga σας.

Zen and zone: Bob Marley, Enya, Mozart, Tchaikovsky

playlists INSIDE1


Επιλέξτε στίχους για την προπόνησή σας

Σύμφωνα με μελέτες, τα τραγούδια με στίχους είναι πιο εργογενή και περιγράφονται ως πιο παρακινητικά από αυτά χωρίς στίχους. Οι στίχοι είναι δυναμικοί και η επιλογή χαρούμενων τραγουδιών για την αεροβική σας, με θετικά και ενθαρρυντικά μηνύματα θα σας παρακινήσει να ιδρώσετε περισσότερο.

Η οπαδός της ποπ και DJ Krystal Roxx είναι υπέρμαχος του συνδυασμού της χορευτικής μουσικής με την προπόνησή σας και της επιλογής τραγουδιών που αποπνέουν αυτοπεποίθηση. Ακολουθήστε το παράδειγμά της και εκτελέστε με κέφι και ζωντάνια τις χορευτικές ασκήσεις που συνήθως απλά υπομένετε.

Girl Power playlist: Beyonce, Diana Ross, ABBA, Blondie, Iggy Azalea

playlists INSIDE4

Hiking honeys

Ο συνδυασμός ενός τραγουδιού με παλμούς ανά λεπτό ελαφρώς πάνω από την ένταση, το ρυθμό, την αναπνοή και τη διάθεση της προπόνησής σας, θα στείλει σήματα στον εγκέφαλό σας να δουλέψει με την ίδια ταχύτητα και τον ίδιο ρυθμό με αυτόν της μουσικής: άρα, θα δουλέψετε περισσότερο τους μύες σας, χωρίς καν να το καταλάβετε. Ωστόσο, ο συνδυασμός ενός τραγουδιού με ακατάλληλη για το τραγούδι αυτό προπόνηση, θα σας κάνει να χάσετε το ενδιαφέρον σας για τη δραστηριότητά σας.

Τα οφέλη της μουσικής έχουν αποδειχθεί ότι είναι περισσότερα, όταν συνδυάζονται με άσκηση στον προσωπικό ρυθμό του κάθε ασκούμενου, που σημαίνει ότι η απόκτηση της κατάλληλης playlist είναι must για την προπόνηση σας. Προπονηθείτε λοιπόν στο διάδρομο, σε διάφορους ρυθμούς και με διάφορα είδη μουσικής για μια νέα χρονιά με ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

Trekking tunes: The Naked and Famous, Kanye West, Disclosure, The Libertines

ΝΕΑ ΑΦΙΞΗ! JBL SPORTS HEADPHONES

Η πλήρης γκάμα των JBL Sports Headphones θα είναι πλέον διαθέσιμη σε όλα τα μέλη των Holmes Place Clubs.
Η συνεργασία της JBL με την Holmes Place προσφέρει για τα μέλη των Holmes Place Clubs μία σημαντική αποκλειστικότητα: τα νέα Under Armour Headphones Wireless – Engineered by JBL.

Τα ακουστικά UA Headphones Wireless είναι σχεδιασμένα από αθλητές για αθλητές και θέτουν τα νέα standards για το πώς πρέπει να σχεδιάζεται ένα sports ακουστικό. Αντέχουν στον ιδρώτα, σχεδιασμένα για να σας υποστηρίζουν ακόμα και στην πιο έντονη προσπάθεια, με την εγγύηση ότι θα είναι το πιο άνετο ακουστικό που χρησιμοποιήσατε ποτέ. Δεν θα σας κουράσουν, δεν θα φύγουν από την θέση τους και δεν θα σας δυσκολέψουν στην άσκησή σας. Τα UA Headphones Wireless διαθέτουν ένα control 3 πλήκτρων για να διαχειρίζεστε τις κλήσεις σας και είναι απολύτως συμβατά με iPhone & Android smartphones. Ενδυναμώστε την άσκησή σας με τον θρυλικό ήχο της JBL για να τελειώσετε ακόμα πιο δυνατοί.

headphones JBL

Η Ομάδα των Holmes Place

κατηγορια Ετικετες