ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ

Η εκμάθηση κολύμβησης σε ένα παιδί μπορεί να αποδειχτεί πρόκληση. Εδώ θα βρείτε 5 βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βοηθήσετε τους μικρούς κολυμβητές σας να εξοικειωθούν με την πισίνα.

Η εκμάθηση κολύμβησης στο παιδί σας το βοηθάει να αναπτύξει την ασφάλειά του στο νερό. Η εκμάθηση κολύμβησης από τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού σας σημαίνει ότι μπορεί να απολαμβάνει το παιχνίδι στην πισίνα, ενώ μένει δραστήριο και σε καλή φυσική κατάσταση. Και δεν αφήνει τον σύγχρονο τρόπο καθιστικής ζωής να το καθηλώσει. Ενισχύει τις δεξιότητες αναπνοής, τον συντονισμό, τη δύναμη και την ευελιξία: και η έναρξη ενός μαθήματος κολύμβησης είναι ένας φανταστικός τρόπος για να κάνουν τα παιδιά σας νέους φίλους.

Δεν είναι όμως σημαντικό μόνο για παιχνίδι. Η εκμάθηση κολύμβησης είναι καίριας σημασίας για την ασφάλεια του παιδιού σας: θα μπορούσε να σώσει τη ζωή του κάποια μέρα αποτρέποντας ένα δυστύχημα πνιγμού.

Η εκμάθηση κολύμβησης στα παιδιά, μπορεί να επιτευχθεί με τη σωστή υποστήριξη και καθοδήγηση. Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να ξεκινήσουν: Στα Holmes Place διδάσκουμε παιδιά κάθε ηλικίας και ικανότητας. Εάν εμπιστευτείτε τους επαγγελματίες, αυτός θα είναι και ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας μαθαίνει να κολυμπάει σωστά και με ασφάλεια, αλλά υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να τα διδάξετε αυτή τη βασική για τη ζωή τους δεξιότητα μόνοι σας:

Inside How to teach kids to swim: a step-by-step guide

1.Ορίστε ένα πρόγραμμα μίνι μαθημάτων

Αν δεν παρακολουθεί μαθήματα, είναι χρήσιμο να οργανώσετε ένα πρόγραμμα μαθημάτων κολύμβησης για το παιδί σας. Αν προσπαθήσετε να τα διδάξετε πολλά πράγματα σε μία ημέρα, θα τα ξεχάσουν, θα μπερδευτούν και θα κάνουν λάθη. Σημειώστε τις ημερομηνίες και ώρες των μαθημάτων στο ημερολόγιό σας και τηρήστε τες πιστά. Δοκιμάστε μισή ώρα κολύμβησης σε κάθε μάθημα: πρόκειται για το βέλτιστο χρονικό διάστημα, ώστε να έχετε τα παιδιά συγκεντρωμένα και να θυμούνται τι έχουν μάθει.

inside 6 - How to teach kids to swim a step-by-step guide

2.Κουνήστε πόδια και κολυμπήστε

Η εκμάθηση κολύμβησης στα παιδιά συνήθως ξεκινάει με το χτύπημα των ποδιών τους. Ευτυχώς για τους γονείς και τους δασκάλους, το λατρεύουν. Δώστε τους μια σανίδα για να επιπλεύσουν ή δείξτε του πώς να στηρίζονται στην άκρη της πισίνας χτυπώντας τα πόδια τους όσο το δυνατόν πιο ίσια. Πολλά παιδιά αφήνουν τα πόδια τους να επιπλέουν. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τα βοηθήσετε να βρουν πρώτα την ισορροπία στο σώμα τους για να επιπλεύσουν.

inside 2 - How to teach kids to swim a step-by-step guide

3.Μπουρμπουλήθρες και αναπνοή

Μόλις το παιδί σας μάθει το χτύπημα, μπορείτε να του μάθετε να κάνει μπουρμπουλήθρες στο νερό. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ακόμη και στη μπανιέρα του σπιτιού σας. Ζητήστε τους να κρατήσουν την αναπνοή τους και να βυθίσουν το στόμα τους στο νερό, σταδιακά βυθίζοντας στόμα και μύτη μαζί. Πολλά παιδιά αναστατώνονται με αυτό το μάθημα. Για να το κάνετε λιγότερο τρομακτικό, κάντε το κι εσύ μαζί τους, έτσι ώστε να μπορούν να δουν ότι δεν παθαίνετε κάτι κακό και ότι τα μάτια και τα μαλλιά σας είναι στεγνά. Τα γυαλάκια κολύμβησης είναι ιδανικά σε αυτό το στάδιο: τα μικρά τα βρίσκουν μοντέρνα, ενώ χάρη σε αυτά μπορούν να δουν κάτω από το νερό.

inside 3 - How to teach kids to swim a step-by-step guide

4.Το πρώτο κολύμπι

Μόλις το παιδί σας αρχίσει να βάζει άνετα το πρόσωπό του στην πισίνα, αρχίστε να δείχνετε στον μικρό κολυμβητή σας πώς να χρησιμοποιεί τα χέρια του και να καταφέρνει να επιπλέει στο νερό. Για τα μικρότερα παιδάκια με περιορισμένη δύναμη στα χέρια, η κολύμβηση «σκυλάκι» είναι η καλύτερη κίνηση που μπορείτε να δείξετε: εναλλάξ χτύπημα των ποδιών σε συνδυασμό με εναλλάξ κινήσεις των χεριών και των ώμων. Μετά από λίγο, η κίνηση και ο συγχρονισμός των χεριών και των ποδιών τους θα τους έρχεται φυσικά.

inside 4 - How to teach kids to swim a step-by-step guide

5.Κάντε κάτι διαφορετικό

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε όταν προσπαθείτε να διδάξετε, είναι ένα αδιάφορο παιδί. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε την εκμάθηση διασκέδαση είναι να μετατρέψετε τα μαθήματα κολύμβησης σε παιχνίδι. Προκαλέστε τα να κολυμπήσουν μεγαλύτερες αποστάσεις, να περάσουν κολυμπώντας μέσα από ένα χούλα χουπ ή να μαζέψουν βέργες νερού από τον πυθμένα της πισίνας. Χρησιμοποιήστε παιχνίδια και επιπλέοντα αντικείμενα και οργανώστε αγώνες για να παρακινήσετε το παιδί να μάθει να κολυμπάει. Φυσικά, τα παιδιά είναι πιο πιθανό να μην υπακούσουν τον γονέα. Γι’ αυτό, συνδυάζοντας τα δικά σας μαθήματα με αυτά ενός δασκάλου κολύμβησης, θα βοηθήσετε το παιδί σας να προοδεύσει. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό, αλλά είναι βέβαιο ότι όσο περισσότερο παρακολουθούν μαθήματα, τόσο γρηγορότερα μαθαίνουν!

inside 5 - How to teach kids to swim a step-by-step guide

Ξεκινηστε να γυμναζεστε σημερα

Δοκιμάστε το ομαδικό μάθημα που σας ενδιαφέρει!

κατηγορια Ετικετες