ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ, ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΕ: ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΕΝΤΟΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ;

Είστε εκπληκτικοί, αλλά όχι… Superman! Εδώ θα μάθετε πώς λειτουργεί ο διαλογισμός και γιατί μπορεί λίγη χαλάρωση να σας βοηθήσει να προοδεύσετε.

Άγχος. Είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό που συμβαίνει σε απόλυτα φυσιολογικούς ανθρώπους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το δεχτείτε.

Υπάρχει μια ολόκληρη επιστήμη πίσω από το αίσθημα εξάντλησης: κούραση, ευερεθιστότητα, μελαγχολία, άγχος και συνεχής ατονία είναι ο τρόπος που έχει το σώμα σας για να σας πει ότι χρειάζεστε ξεκούραση. Προκαλείται από παρατεταμένες περιόδους άγχους, όπως πολλές ώρες εργασίας χωρίς χρόνο για ξεκούραση έτσι ώστε να μπορέσει το σώμα να ανακτήσει την ενέργειά του.

Η πρόληψη είναι η λύση για να αποφύγετε την εξάντληση. Για να μη φτάσετε στα όρια, με υψηλή αρτηριακή πίεση, πονοκεφάλους, αδυναμία μνήμης, αϋπνία, δυσλειτουργία του εντέρου και κούραση, δοκιμάστε τον διαλογισμό. Εδώ θα βρείτε 5 απλά βήματα για να βάλετε την πρακτική στη ζωή σας:

1.Βρείτε χρόνο μέσα στην ημέρα σας για να κάνετε ένα διάλειμμα

Ακόμη και αν το ημερολόγιό σας είναι γεμάτο ραντεβού, μπορείτε να βρείτε μικρές στιγμές για να δώσετε την ευκαιρία στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα σας να ανακτήσει την ενέργειά του. Είτε έχετε 2 είτε 10 λεπτά στη διάθεσή σας, αφήστε ό,τι κάνετε στην άκρη για λίγο και σταματήστε ό,τι κάνετε. Μπορεί να είναι πριν το μεσημεριανό γεύμα σας, μετά το ντους σας, πριν ξεκινήσετε να εργάζεστε ή το πρώτο πράγμα το πρωί.

inside 4 - How to teach kids to swim a step-by-step guide

2.Εισπνοή, εκπνοή

Οι yogi το γνωρίζουν καλά: η αναπνοή μπορεί να έχει πανίσχυρα οφέλη για το μυαλό και το σώμα. Ναι, το σώμα σας αναπνέει. Αλλά αν ελέγξετε την αναπνοή σας και συγκεντρωθείτε σε αυτή, σίγουρα θα νιώσετε καλύτερα. Μπορεί να βελτιώσει το μεταβολισμό, να μειώσει τις φλεγμονές και να αυξήσει την αντοχή σας.

Όταν επιβραδύνετε την αναπνοή σας, αυτό προκαλεί μια παρασυμπαθητική απόκριση, με αποτέλεσμα ένα αίσθημα ηρεμίας, χαλάρωσης και πνευματικής διαύγειας. Προσπαθήστε να κρατάτε το χρόνο εκπνοής σας μεγαλύτερο από το χρόνο εισπνοής σας. Παρατηρήστε την αναπνοή σας καθώς ο αέρας εισέρχεται από τη μύτη σας και εξέρχεται από το στόμα σας σε κύκλους. Αν δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε, προσπαθήστε να λέτε «μέσα» όσο εισπνέετε και «έξω» όσο εκπνέετε.

inside - Stop, think, breathe: Why the best way to maintain a busy lifestyle is to meditate

3.Λειτουργήστε με επίγνωση

Δεν είναι μια πρακτική ειδικού που χρειάζεται χρόνια για να την καταφέρετε. Έχει να κάνει με την παρατήρηση. Ό,τι και αν κάνετε, είτε πλένετε τα δόντια σας, είτε κάνετε μπάνιο είτε διαλογίζεστε ενεργά, απλά παρατηρήστε την εμπειρία σας τη στιγμή που σας συμβαίνει. Προσέξτε τις σκέψεις, τα αισθήματα, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις σας. Παρατηρήστε ότι αυτές οι σκέψεις δεν είναι πραγματικές, είναι προσωρινές και μπορείτε να τις διώξετε μακριά. Η απλή παρατήρηση των συναισθημάτων σας μπορεί να μειώσει κάθε αρνητικό αντίκτυπο και να καταπραΰνει το μυαλό σας.

inside 2 - Stop, think, breathe_ Why the best way to maintain a busy lifestyle is to meditate

Δοκιμάστε Yoga

Μόλις αρχίσετε να κάνετε πιο συχνά διαλείμματα, θα νιώσετε τον αντίκτυπο που έχει αυτό στη ζωή σας. Η πρακτική της Yoga είναι ο τέλειος τρόπος για να αναπτύξετε περισσότερο την επίγνωση στην καθημερινή ζωή σας. Η πρακτική σάς διδάσκει τεχνικές για να ηρεμείτε το μυαλό, να αναπνέετε καλύτερα και να μειώνετε το άγχος, τους πόνους και την κατάθλιψη. Απλές στάσεις της yoga μπορούν να γίνουν σε ένα διάλειμμα 15 λεπτών στην εργασία σας: δοκιμάστε τη στάση «κάτω σκύλος», τη στάση του παιδιού, του χαιρετισμού προσευχής ή στροφής στο έδαφος για να νιώσετε ένα κύμα ανακουφιστικής ηρεμίας. Και μετά μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας. Θα νιώθετε καλύτερα και πιο παραγωγικοί από ό,τι αν κάνατε τα πράγματα μέσα στο άγχος αυτά τα 15 λεπτά.

inside 3 - Stop, think, breathe_ Why the best way to maintain a busy lifestyle is to meditate

Ξεκινηστε να γυμναζεστε σημερα

Δοκιμάστε το ομαδικό μάθημα που σας ενδιαφέρει!

κατηγορια Ετικετες