Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ: ΑΛΛΑ ΠΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ;

Καλύτερη υγεία, πιο ξένοιαστο μυαλό, μακροζωία: η περισσότερη κίνηση είναι κάτι απλό, αλλά πόση χρειαζόμαστε πραγματικά για να επωφεληθούμε;

Η σωματική άσκηση μειώνει την πιθανότητα ασθενειών, όπως καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια και καρκίνο έως και 50%. Θα μειώσετε τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου έως και 30%. Εάν υπήρχε ένα μαγικό χάπι που θα μπορούσαμε να φτιάξουμε για αυτά τα οφέλη, όλοι θα μπαίναμε σε αναμονή για να το πάρουμε.

Αλλά δεν υπάρχει κανένα φάρμακο ώστε να κερδίσετε αυτά τα οφέλη για την υγεία. Το μόνο που χρειάζεστε είναι η άσκηση. Η αύξηση της άσκησης μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε μια πιο χαρούμενη και πιο υγιή ζωή: γι’ αυτό μη σταματάτε, συνεχίστε να κινείστε. Θα μειώσετε τον κίνδυνο κατάθλιψης και θα ενεργοποιήσετε μια πληθώρα περιοχών στον εγκέφαλό σας που σας δίνουν περισσότερη ενέργεια τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά.

inside1_EXERCISE IS GOOD FOR YOU - BUT HOW MUCH IS ENOUGH

Το ερώτημα είναι, πόση άσκηση είναι αρκετή; Πρέπει να ιδροκοπάμε σε ένα μάθημα Spartans κάθε μέρα ή αρκεί λίγη Yoga μερικές φορές την εβδομάδα; Έχουμε μελετήσει την επιστήμη της κίνησης, έτσι ώστε να μπορείτε να προγραμματίσετε ακριβώς πόσο χρόνο χρειάζεται να περάσετε ανεβάζοντας παλμούς κάθε εβδομάδα, ώστε να έχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα για την υγεία σας.

Ασκηθείτε όσο πρέπει την εβδομάδα

Ας πάμε κατευθείαν στο θέμα. Για να διατηρηθείτε σε φόρμα, πρέπει να κινείστε περισσότερο κάθε μέρα: προσπαθήσετε να φτάσετε τα 150 λεπτά σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα με μια σειρά μαθημάτων, προπονήσεων ή δραστηριοτήτων.

Δεν χρειάζονται ατελείωτες ώρες εξαντλητικής άσκησης για να έχετε αποτελέσματα: 20 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να ωφελήσουν την υγεία σας. Αυτά τα 20 λεπτά, στην πραγματικότητα, είναι τα πιο σημαντικά: θα μειώσετε δραματικά τον κίνδυνο κάθε είδους ασθενειών, όπως ο διαβήτης, η άνοια και οι καρδιακές παθήσεις. Και όχι μόνο: βάζοντας μικρές δόσεις άσκησης στο καθημερινό σας πρόγραμμα, κάνετε την προπόνηση λιγότερο δύσκολη, ενώ τελικά θα σας γίνει συνήθεια.

Φυσικά, όσο περισσότερη σωματική δραστηριότητα κάνετε τόσο το καλύτερο. Αυτό σημαίνει ότι η έντονη κίνηση είναι αρκετή για να επιταχύνει τον καρδιακό ρυθμό σας, να αναπνέετε πιο γρήγορα και να ζεσταίνετε το σώμα σας, γνωστή και ως μέτριας έντασης δραστηριότητα.

Πώς θα κινηθείτε περισσότερο

inside2_EXERCISE IS GOOD FOR YOU - BUT HOW MUCH IS ENOUGH

Ο σημερινός «σιωπηλός δολοφόνος» είναι χωρίς αμφιβολία η καθιστική ζωή. Ο καθιστικός τρόπος ζωής ευθύνεται για αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων, διαβήτη και αύξησης βάρους. Αλλά όταν περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας σε ένα γραφείο, στο αυτοκίνητο και βλέποντας τηλεόραση στον καναπέ, είναι δύσκολο να αυξήσουμε τη φυσική μας δραστηριότητα.

Εκτός από την τακτική προπόνηση, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ανεβάσετε τα επίπεδα κίνησής σας, χωρίς αξιοσημείωτη προσπάθεια. Δοκιμάστε αυτούς τους 3 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και σύντομα θα επιτύχετε τους εβδομαδιαίους στόχους δραστηριότητας:

1.Χρησιμοποιήστε τις σκάλες. Ξεχάστε τον ανελκυστήρα και τις κυλιόμενες σκάλες με το πρόσχημα του να κάνετε πιο γρήγορα. Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα: δουλέψτε γάμπες, μηρούς και γλουτούς!
2.Μη μένετε στατικοί. Επωφεληθείτε από ένα standing desk ή ρυθμίστε ένα χρονοδιακόπτη με υπενθυμίσεις για να κάνετε μια βόλτα ή απλά σταθείτε κάθε 30 λεπτά. Αντί να στείλετε ένα e-mail σε έναν συνεργάτη, πηγαίνετε στη θέση του και συζητήστε μαζί του.
3.Περπατήστε. Παίρνετε το λεωφορείο για να πάτε στη δουλειά; Κατεβείτε πριν τη στάση σας και περπατήστε το υπόλοιπο της διαδρομής. Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας διαλείμματος, βγείτε για ένα γρήγορο περπάτημα: θα επιστρέψετε γεμάτοι ενέργεια, ενώ θα έχετε «νικήσει» τη μεσημεριανή νύστα.

Ξεκινηστε να γυμναζεστε σημερα

Δοκιμάστε το ομαδικό μάθημα που σας ενδιαφέρει!

κατηγορια Ετικετες