ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ;

Μήπως η κινησιολογία είναι η καλύτερη άσκηση για εσάς; Εδώ θα δείτε τι μπορεί να σας προσφέρει η θεραπεία ενέργειας!

Σκεφτείτε το yin και το yang. Το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο και για να ρέει η ενέργεια στο σώμα, πρέπει να είναι σε ισορροπία. Είναι η θεωρία που προέρχεται από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική (TCM) και συνδυάζεται με προηγμένη μυϊκή παρακολούθηση στην μη επεμβατική θεραπεία ολιστικής ενέργειας που ονομάζουμε κινησιολογία.

Τι είναι η κίνηση;

Για να το θέσουμε απλά, η κίνηση είναι ο τρόπος με τον οποίο κινείται το σώμα μας στο περιβάλλον και ανταποκρίνεται σε ερεθίσματα. Από το να εστιάζει σε μία μόνο πτυχή της υγείας, η κινησιολογία ασχολείται με το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή ως ένα σύνολο. Η θεωρία έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του ’60 και συνδυάζει φυσιολογία, ψυχολογία και βιομηχανικούς μηχανισμούς κίνησης για εργασία πάνω σε κάθε επίπεδο της υγείας.

inside

Πώς λειτουργεί η κίνηση;

Στην κινησιολογία διερευνάται η ισορροπία του σώματος: παράγοντες που μας επηρεάζουν σωματικά μπορεί να έχουν αντίκτυπο σε άλλα μέρη του σώματος, το μυαλό και τη διάθεση. Για παράδειγμα, κάποιος με χρόνιο πόνο στη μέση, ενδέχεται να υποφέρει επίσης από κατάθλιψη, ενώ ένα άτομο με άγχος μπορεί να αναπτύξει προβλήματα του πεπτικού συστήματος. Εν συντομία, ένα πρόβλημα μπορεί να οδηγήσει σε ένα άλλο. Επομένως το να κοιτάζουμε το άτομο ως ολότητα είναι το κλειδί για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Για να αξιολογήσει το σώμα, η κινησιολογία δοκιμάζει διάφορους μύες του σώματος, έτσι ώστε να αποκτήσει γνώση των περιοχών του στρες και της ανισορροπίας στο ενεργειακό σύστημα και να αποκαταστήσει την πληρότητα του yin και του yang. Οι δύο κύριες ολιστικές θεωρίες της κινησιολογίας είναι:

Μεσημβρινοί ενέργειας

Το σύστημα των μεσημβρινών μας, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, είναι η κυκλοφορία της ενέργειας στο σώμα μας. Όταν η ισορροπία αυτών των συστημάτων διακοπεί, η υγεία μπορεί να διαταραχτεί. Η δοκιμή των μυών προσδιορίζει πού υπάρχουν αυτές οι ανισορροπίες για την αντιμετώπισή τους.

Η τριάδα της υγείας

Αυτή η θεωρία θεωρεί τρεις κύριους παράγοντες υγείας: την πνευματική και συναισθηματική υγεία, τη σωματική υγεία και τη διατροφή. Κάθε μέρος της τριάδας πρέπει να ληφθεί υπόψη για να εντοπιστούν τα βασικά αίτια μιας ασθένειας ή ενός προβλήματος, καθώς και η επιδιόρθωσή τους.

Τα οφέλη της κίνησης

• Βοηθάει στη λειτουργική φυσική κατάσταση με εύρος κίνησης 360 μοιρών
• Συνδυάζει αεροβική άσκηση, προπόνηση ενδυνάμωσης και ευλυγισίας σε μία σύντομη συνεδρία
• Βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις
• Βοηθάει να ξεπεραστούν πόνοι
Καίει 30% περισσότερες θερμίδες σε σύγκριση με την παραδοσιακή προπόνηση με εξοπλισμό
• Ενισχύει τη διάθεση και την αυτοπεποίθηση για μια συνολική κατάσταση ευεξίας
• Ιδανική για κάθε ηλικία, σωματότυπο ή ύψος/βάρος
• Τονίζει τη σημασία της διατροφής για την ευεξία

inside2

Πού θα βρείτε μια συνεδρία κίνησης και τι να αναμένετε

Εδώ, στα Holmes Place, προσφέρουμε ένα πλήρες menu υπηρεσιών για ισορροπημένη υγεία. Οι καταρτισμένοι Personal Trainers μας είναι στη διάθεσή σας σε όλα τα club μας για να σας καθοδηγήσουν στην τεχνολογία Kinesis Free Motion και να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα ειδικά για εσάς.

Αποκτήστε δύναμη και αποκαταστήστε τις μυϊκές ανισορροπίες και δυσλειτουργίες με τα υπερσύγχρονα μηχανήματα και τις γνώσεις των ειδικών μας, όποια και αν είναι η εμπειρία σας. Μπορείτε να δουλέψετε όλες τις περιοχές του σώματος σας με μεγάλο φάσμα κινήσεων: υπάρχουν περισσότερες από 250 ασκήσεις για να επιλέξετε. Οι προπονητές μας θα σας συστήσουν επίσης αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως διαχείριση των επιπέδων του στρες και σωστή διατροφή για διατήρηση της υγείας σας ολιστικά.

Δοκιμαστε μια προπονηση Personal Training

Ανακαλύψτε τον καλύτερό σας εαυτό!

κατηγορια Ετικετες