ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΥΤΟΜΑΣΑΖ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

Πόδια που πονάνε; Πόνος περιόδου; Ημικρανίες; Δοκιμάστε αυτές τις τεχνικές μασάζ και θα νιώσετε άμεσα πολύ καλύτερα!

Όταν όλα πονάνε, ένα μασάζ μπορεί να σας ανανεώσει πλήρως. Αλλά δεν έχουμε πάντα το χρόνο να κλείσουμε μια θεραπεία μασάζ. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ανακουφίσετε κοινούς πόνους. Ελευθερώστε τα νεύρα, αυξήστε την κυκλοφορία του αίματος και τη λεμφική κυκλοφορία και αρχίστε να νιώθετε καλύτερα με αυτές τις εύκολες τεχνικές αυτομασάζ.

Αυτομασάζ για ημικρανίες

Τίποτα δεν ανακόπτει τόσο την καθημερινή σας ζωή, όσο η ημικρανία. Ενώ τα δισκία και τα φάρμακα είναι μια γρήγορη λύση, οι τεχνικές μασάζ μπορούν να ανακουφίσουν αυτό το κεφάλι που πάει να σπάσει και τη δυσφορία από ναυτία. Ο βελονισμός σε διάφορα μέρη του προσώπου μπορεί να βοηθήσει, καθώς ασκεί πίεση σε διαφορετικά σημεία του προσώπου για να απελευθερώσει αυτό το συναίσθημα σύγχυσης και να βοηθήσει το κεφάλι σας να νιώσει πιο καθαρό. 4 πρακτικά σημεία βελονισμού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην επίθεση κατά των ημικρανιών είναι:

•Σημείο τρίτου ματιού: Βρίσκεται εκεί όπου η γέφυρα της μύτης συναντάει το μέτωπο. Εφαρμόστε πίεση ενός λεπτού για ανακούφιση.
•Σημείο ομορφιάς προσώπου: Τοποθετήστε τους δείκτες σας σε οποιαδήποτε πλευρά του προσώπου σας, όπου τα ζυγωματικά σας τελειώνουν κοντά στη μύτη σας.
•Σημείο λάμψης: Βρίσκεται ακριβώς πίσω από τις γνάθους. Η άσκηση πίεσης σε αυτό το σημείο μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση κεφαλής και λαιμού.
•Σημείο ουράνιου πυλώνα: Ασκήστε πίεση σε αυτό το σημείο που βρίσκεται στη βάση του κρανίου σας. Ξεκινήστε από τη σπονδυλική στήλη σας για την απόλυτη ανακούφιση της κεφαλής σας.

face massage

Αυτομασάζ για πόνο στη μέση

Οι δουλειές γραφείου μπορούν να προκαλέσουν πόνους στη μέση, αλλά υπάρχουν τρόποι να καταπολεμήσετε την κακή στάση. Αποκτήστε ένα foam roller και χαλαρώστε τους μύες της μέσης με αυτό το απλό αυτομασάζ:

•Ξαπλώστε ανάσκελα στο πάτωμα με τα πόδια σας σε απόσταση, στο ύψος των ώμων.
•Τοποθετήστε ένα foam roller στο κέντρο της πλάτης σας, ακριβώς κάτω από τις ωμοπλάτες σας.
•Δουλέψτε το σώμα σας προς τα πάνω και προς τα κάτω, προς τα πόδια σας και προς την αντίθετη κατεύθυνση για να κάνετε μασάζ στην πλάτη σας και να χαλαρώσετε αυτά τα σημεία πίεσης.

Αυτομασάζ για πόνο σε λαιμό και ώμους

Οι μύες του πίσω μέρους του κρανίου σας εργάζονται εντατικά για να κρατήσουν το κεφάλι σας σε ισορροπία πάνω από τη σπονδυλική στήλη σας. Είναι δελεαστικό να κάνετε λίγο μασάζ με τα χέρια σας, αλλά υπάρχει ακόμη καλύτερος τρόπος για να τους δώσετε λίγη αγάπη. Πάρτε ένα μπαλάκι του τένις και προσπαθήστε αυτό:

•Τοποθετήστε το μπαλάκι του τένις ανάμεσα στον ώμο σας και τον τοίχο.
•Ανασηκώστε τον ώμο σας πάνω από το κεφάλι σας και στη συνέχεια μετακινήστε το κεφάλι σας από πλευρά σε πλευρά.
•Μετακινήστε το μπαλάκι σε διαφορετικές θέσεις για να ανακουφίσετε τις προβληματικές περιοχές γύρω από το άνω μέρος του σώματός σας.

Αυτομασάζ για πόνο περιόδου

Με το κάτω μέρος της μέσης σε φλεγμονή κατά τη διάρκεια της περιόδου, πολλές γυναίκες υποφέρουν από πόνο κάθε μήνα. Για να ανακουφιστείτε από την ταλαιπωρία του πόνου, δοκιμάστε αυτή την απλή και αποτελεσματική άσκηση:

•Ξαπλώστε στο πάτωμα, ανάσκελα, με τα πόδια σας λυγισμένα και τις πατούσες των ποδιών σας να πατάνε γερά κάτω.
•Τοποθετήστε δύο μπαλάκια τένις στο κάτω μέρος της μέσης σας, με ίση απόσταση εκεί όπου το ιερό οστό συναντάει το οστό του ισχίου.
•Σηκώστε και χαμηλώστε τους γοφούς σας για να κάνετε μασάζ στην περιοχή.

Αυτομασάζ για πόδια που πονάνε

foot massage

Το καλύτερο μέρος αυτού του μασάζ είναι ότι μπορείτε να το κάνετε κάτω από το γραφείο σας χωρίς να διακόψετε την εργασία σας. θα χρειαστείτε ένα μπαλάκι του τένις για το μασάζ. Απλά βγάλτε τα παπούτσια σας (και τις κάλτσες σας αν θέλετε), πατήστε το μπαλάκι και ρολάρετέ το από τα δάχτυλα έως τη φτέρνα σας με σταθερή πίεση. Αν είστε δρομέας με προβλήματα στην περιοχή των ποδιών, ρολάρετε το μπαλάκι με μικρούς κύκλους γύρω από οποιοδήποτε τμήμα του ποδιού στο οποίο νιώθετε ευαισθησία.

PHOTOSOURCE
PHOTOSOURCE

Κλειστε ενα Ραντεβου

Συμπληρωστε τα στοιχεια σας και θα επικοινωνησουμε μαζι σας

κατηγορια Ετικετες