ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ: ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΩΝ ΤΟΥΣ

5 συμβουλές που θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να αντέξουν την πίεση των συνομήλικών τους…

Είτε είναι στο προαύλιο, στο πάρκο ή στο μάθημα χορού, άλλα παιδιά και κλίκες μπορούν να έχουν μεγάλη επιρροή στον τρόπο που το παιδί αισθάνεται, σκέφτεται και συμπεριφέρεται. Δεν σημαίνει ότι είναι πάντα αρνητικό: τις περισσότερες φορές οι φίλοι του παιδιού σας είναι εξαιρετικές κοινωνικές συναναστροφές.

Ωστόσο, για να αντιμετωπίσει το παιδί σας πιθανές καταστάσεις πίεσης από συνομηλίκους, χρειάζεται μια υγιή αυτοεκτίμηση: και υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να το βοηθήσετε. Εδώ θα βρείτε μερικούς τρόπους για να διδάξετε στο παιδί σας πώς να αγαπάει τον εαυτό του και πώς να προλαμβάνει τις πιθανότητες να πέφτει θύμα σε επικίνδυνες τρέλες, όπως «το παιχνίδι της γαλάζιας φάλαινας» και άλλες ακατάλληλες συμπεριφορές.

inside 3 beaty inside

Μάθετέ το να λέει «όχι»

Μάθετε στο παιδί ότι δεν χρειάζεται να κάνει πράγματα με τα οποία δε νιώθει άνετα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όσον αφορά τη νοοτροπία «όλοι το κάνουν» που μπορεί να επηρεάσει μερικά παιδιά να αφήσουν τις καλές τους πεποιθήσεις και να ακολουθήσουν τη μάζα. Αναπαραστήστε μερικές συνηθισμένες καταστάσεις σε ένα παιχνίδι ρόλων με το παιδί σας: είτε είναι ένας συνομήλικος που το παρακινεί για bullying, είτε το εξωθεί στην κλοπή. Στη συνέχεια, ζητήστε από το παιδί σας να ανταποκριθεί με διάφορους τρόπους, λέγοντας όχι. Θα μπορούσατε ακόμη και να γράψετε μια λίστα με ιδιαίτερα δημιουργικά πράγματα για να πείτε.

Επιβραβεύστε τα θετικά

inside 2 beauty inside

Ανεξάρτητα από την ηλικία του παιδιού σας, η επιβράβευση θα ενισχύσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή του. Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να επαναλαμβάνουν τη συμπεριφορά αν έχουν επιβραβευτεί γι’ αυτήν. Άρα, αν τα συγχαρείτε που λένε όχι σε καταστάσεις όπου οι συνομήλικοι τα παρασύρουν, θα είναι πιο πιθανό να τα κάνετε να πουν όχι και στο μέλλον. Αν το παιδί σας κολλήσει και δεν γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζει ότι είστε πάντα εκεί για συμβουλή. Προσπαθήστε να μένετε ενημερωμένοι για τις δραστηριότητες των φίλων του, έτσι ώστε να μπορείτε να συζητήσετε τους κινδύνους που ενέχει η συμμετοχή τους σε αυτές, επιβραβεύοντάς τα αν δεν συμμετέχουν.

Βρείτε νέους κύκλους για το παιδί σας

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να συμμετάσχει σε συναρπαστικές δραστηριότητες φίλων του, έτσι ώστε να ασχοληθεί με πράγματα που θα το ωφελήσουν. Αν μπορέσετε να το κατευθύνετε προς συνομήλικους που το κάνουν χαρούμενο και του δίνουν αυτοπεποίθηση, δεν θα είναι εύκολο να ενδώσει σε συνομήλικους με κακές συμπεριφορές. Αν έχει φίλους που δεν μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό, τότε είναι καλύτερα να βρείτε νέους κύκλους που να έχουν κοινές αξίες με το παιδί σας.

Γίνετε «το καλύτερό του»

inside beauty inside

Ο πιο σπουδαίος φίλος για το παιδί σας κάθεται απέναντί του στο τραπέζι κάθε βράδυ: εσείς. Το να καθοδηγείτε το παιδί σας με το παράδειγμά σας, συχνά σημαίνει να βλέπετε τη δική σας ζωή και τη δική σας αυτοεκτίμηση με ειλικρίνεια. Γίνετε το καλύτερο πρότυπο που μπορείτε λαμβάνοντας τις σωστές αποφάσεις όσον αφορά το φαγητό, την άσκηση, την εκπαίδευση και τον τρόπο που διαδράτε με τους άλλους. Τα παιδιά που βλέπουν δυνατούς γονείς με υγιείς σχέσεις που διέπονται από σεβασμό είναι πιο πιθανό να τους μιμηθούν.

Καθοδηγήστε τα παιδιά σας με το παράδειγμά σας, βγάζοντας έναν χαρούμενο, υγιή και διασκεδαστικό εαυτό. Μάθετε πώς μπορείτε να συμμετέχετε στην επετειακή προσφορά μας για 5 δωρεάν προπονήσεις σε προγράμματα που προτιμάτε, καθώς και στην κλήρωση για τις δωρεάν επετειακές συνδρομές μας και δώστε τους το υγιές παράδειγμα!

Γνωριστε μας

Κλείστε σήμερα ένα ραντεβού στο Club της επιλογής σας!

κατηγορια Ετικετες