ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΗΜΕΡΑ!

Σταματήστε και κερδίστε: ο οδηγός επιτυχίας του «μη καπνιστή».

Δεν υπάρχει μία λύση για όλα τα προβλήματα: και συχνά είναι αυτή η προσέγγιση «ένα πρόβλημα, μία λύση» που έχει άδοξο τέλος όταν πρόκειται για τη διακοπή του καπνίσματος. Εξετάστε όλες τις επιλογές σας, χρησιμοποιήστε τες και ξεκινήστε τη μάχη. Είτε πρόκειται για patch, υποκατάστατα, άσκηση, φαγητό και σνακ, ιατρική υποστήριξη... αν πρόκειται να σας βοηθήσει, χρησιμοποιήστε το! Ο σοβαρότερος και πιθανά ο μόνος λόγος που η εξάρτηση από το τσιγάρο δεν θεραπεύεται σε κλινικές, όπως τόσες άλλες εξαρτήσεις, είναι επειδή είναι ακόμη κατά κάποιον τρόπο «κοινωνικά αποδεκτή».

Ακόμα λοιπόν παραμένει μια πολύ μεγάλη πρόκληση, όπως όλοι οι πρώην καπνιστές μπορούν να σας πουν: όπως επίσης θα σας πουν ότι άξιζε.

Μάθετε από άλλους.

Τόσο οι ιστορίες επιτυχίας, όσο και οι ιστορίες αποτυχίας μπορούν να σας βοηθήσουν. Εμπνευστείτε από αυτούς που κατάφεραν να ξεπεράσουν τον εθισμό τους και μάθετε από τα λάθη των άλλων: συνδεθείτε, κατεβάστε μια εφαρμογή, διαβάστε φόρουμ και γίνετε μέλη σε ομάδες. Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι η υπερβολική αυτοπεποίθηση: αρχίζετε να πιστεύετε ότι μπορείτε τώρα να ελέγχετε τις συνήθειες σας και επιλέγετε να καπνίσετε μόνο ένα τσιγάρο. Η αλήθεια είναι ότι πιθανότατα δεν μπορείτε. Κάθε φορά που το κάνετε, μπορεί να επιστρέψετε στο ίδιο επίπεδο εθισμού όπως και πριν και να ξεκινήσετε τον ίδιο αγώνα με ισχυρές παρορμήσεις, ακατανίκητες επιθυμίες... όλα από την αρχή. Γι αυτό μην το τολμήσετε, ούτε καν μια τζούρα. Δεν το χρειάζεστε.


INSIDE PIC SMOKING

Νιώστε αποστροφή για το κάπνισμα.

Όλες αυτές οι δυσάρεστες εικόνες από αυτά που το τσιγάρο μπορεί να προκαλέσει, η μυρωδιά που σιχαινόσασταν να αφήνει στα ρούχα και τα μαλλιά σας: αναλογιστείτε τα χειρότερα και αναγκάστε τον εαυτό σας να τα θυμάται κάθε φορά που μπαίνετε στον πειρασμό να πάρετε στα χέρια σας ένα τσιγάρο. Αν η πρώτη σκέψη στο μυαλό σας είναι το γεμάτο σταχτοδοχείο και τα κιτρινωπά αηδιαστικά σημάδια στον δείκτη σας, ίσως να το σκεφτείτε καλύτερα πριν ανάψετε τσιγάρο. Κρατήστε την αηδιαστική ιδέα στο μυαλό σας για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η επιθυμία: αν αντισταθείτε, θα είστε μια χαρά.

Αντισταθείτε στις κρίσεις επιθυμίας.

Κάθε παρόρμηση μοιάζει με ένα φως που ανάβει στον εγκέφαλό σας και σας προτρέπει να καπνίσετε: τελεία και παύλα! Αλλά όσο έντονες και αν είναι αυτές οι ακατάσχετες επιθυμίες για τσιγάρο, αντισταθείτε και θα δείτε ότι θα μειώνονται σε ένταση και διάρκεια. Από καιρό σε καιρό, όταν νιώθετε αγχωμένοι, θα έχετε πιθανά έντονη επιθυμία για τσιγάρο, αλλά θα είστε σε θέση να στρέφετε την προσοχή σας σε κάτι άλλο και μάλλον θα μάθετε να αποσπάτε την προσοχή σας από αυτό.

Τι γίνεται με τα επιπλέον κιλά;

Δεν έχετε πάρει βάρος. Απλά είστε λίγο φουσκωμένοι με όλη αυτή την υπερηφάνεια. Οι άνθρωποι συχνά καταλήγουν να βάζουν βάρος μόλις διακόψουν το κάπνισμα: δεν υπάρχει άμεση σχέση. Απλά, οι ενισχυμένες αισθήσεις σας θα αυξήσουν την όρεξή σας και θα εκπλαγείτε από όλες τις νέες γεύσεις, τις μυρωδιές και τις εντάσεις του φαγητού. Επίσης, φαίνεται πολύ δελεαστικό το να αντικατασταθεί η εξάρτηση με τα σνακ που υποκαθιστούν τις συνήθειες των χειρονομιών, ενώ κρατάνε τα χέρια και το στόμα δραστήρια όπως με το κάπνισμα. Υπάρχουν υγιείς εναλλακτικές λύσεις που μπορείτε να επιλέξετε για να κρατήσετε το μυαλό «απασχολημένο» και να αντισταθμίσετε τη συνήθεια που χάσατε. Αλλά, ακόμη κι αν βάλετε μερικά κιλά, να θυμάστε: αν μπορείτε να κόψετε το κάπνισμα, τότε μπορείτε να ξεπεράσετε και αυτό το πρόβλημα. Επίσης (και δεν το λέμε για να το πούμε), σκεφτείτε να γίνετε μέλη σε ένα από τα Holmes Place Clubs. Θα βρίσκεστε σε ένα εντελώς καθαρό, χωρίς καπνό, περιβάλλον και θα κάνετε δραστηριότητες και ασκήσεις που βελτιώνουν την υγεία σας και σας κρατάνε απασχολημένους, ενώ «καθαρίζουν» το μυαλό σας από δυσάρεστες σκέψεις. Γενικά, θα αποκτήσετε έναν εντελώς νέο τρόπο ζωής που σας αξίζει.

Κάντε πράγματα!

Είναι εκπληκτικό το πώς αυτά τα λίγα λεπτά που αφιερώνατε στο κάπνισμα μπορούν να είναι ωφέλιμος χρόνος. Μόλις σταματήσετε το διαβάστε τα εμψυχωτικά άρθρα μας, θα δείτε ότι θα είστε πιο πρόθυμοι να κάνετε πράγματα που θα σας απασχολούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και που θα κρατάνε το μυαλό και τα χέρια σας απασχολημένα. Χειροτεχνία, τέχνες και χόμπι είναι μεγάλοι σύμμαχοι, αλλά εάν έχετε μόνο μερικά λεπτά ελεύθερο χρόνο, τότε περιηγηθείτε στα social media, συνδεθείτε με φίλους, τηλεφωνήστε σε κάποιον ή ακόμη διαβάστε τα εμψυχωτικά άρθρα μας!

PHOTOSOURCE

Η Ομάδα των Holmes Place

κατηγορια Ετικετες