ΕΙΣΤΕ ΕΓΚΥΟΣ; ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Εάν θέλετε να παραμείνετε υγιείς, δραστήριες και ασφαλείς καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, ακολουθήστε αυτό το ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων για εγκύους.

Οι γυναίκες που δεν έχουν ασκηθεί ποτέ, συχνά αναρωτιούνται για το αν πρέπει να ξεκινήσουν να ασκούνται για να βεβαιωθούν ότι θα παραμείνουν υγιείς και σε καλή φυσική κατάσταση κατά την εγκυμοσύνη. Εφόσον οι γιατροί πλέον συνιστούν το σωματικό βάρος να βρίσκεται υπό έλεγχο, είναι μια καλή ιδέα να αρχίσετε κάποια μορφή δραστηριότητας, ακόμη και αν δεν έχετε ασκηθεί συστηματικά στο παρελθόν. Μπορεί να μη χρειάζεται να κάνετε περισσότερα από τα συνιστώμενα 10.000 βήματα την ημέρα για να παραμείνετε υγιείς, αλλά αν ενδιαφέρεστε να κάνετε ένα βήμα παραπέρα, εδώ θα βρείτε μερικές καλές ιδέες.

Η ειδική σε θέματα φυσικής κατάστασης των Holmes Place, Liz Andrews, μας εξηγεί: «Η άσκηση κατά την εγκυμοσύνη είναι ασφαλής και έχει πολλά οφέλη τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό, εάν η μητέρα είναι υγιής και δεν υπάρχουν επιπλοκές στην κύηση. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα να γίνει πιο δυνατή και να την προετοιμάσει για τον τοκετό και τη γέννα, κάτι που είναι εξαιρετικά ωφέλιμο, καθώς μπορεί να συντομεύσει τη διάρκεια του τοκετού, να περιορίσει τον κίνδυνο για διαβήτη της κύησης, τον πόνο της μέσης και τη δυσκοιλιότητα και να επισπεύσει την ανάρρωση μετά τη γέννα

«Είναι, επίσης, ένας πολύ καλός τρόπος βελτίωσης της στάσης του σώματος, το οποίο καταπονείται από την αύξηση του σωματικού βάρους, καθώς και περιορισμού του πόνου της μέσης και της γενικής κόπωσης», συμβουλεύει η Liz.

inside mail


Η καλύτερη λύση είναι να αναζητήσετε δραστηριότητες όπως το γρήγορο περπάτημα, η κολύμβηση, η ποδηλασία, το τζόκινγκ και η αεροβική άσκηση χαμηλής έντασης. Η κολύμβηση, παρά του ότι είναι πολύ απαιτητική σωματική δραστηριότητα, έχει χαμηλή καταπόνηση για τις αρθρώσεις και μπορεί να προσαρμοστεί στο επιθυμητό επίπεδο προσπάθειας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε ασκήσεις στην πισίνα καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μια έγκυος γυναίκα πρέπει να επιλέγει ασκήσεις που δεν υπερθερμαίνουν το σώμα της ή που απαιτούν να κρατάει την αναπνοή της.

Η Liz συνιστά την προσαρμογή των ασκήσεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Από την αρχή (και σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης) οι ανεστραμμένες στάσεις, όπως αυτές που υπάρχουν στη yoga ή την antigravity, πρέπει να αποφεύγονται. Υπάρχουν παραλλαγές και εναλλακτικές που σας δίνουν τη δυνατότητα να συνεχίσετε να παρακολουθείτε τα μαθήματα, προσαρμόζοντας τις ασκήσεις, έτσι ώστε να είναι κατάλληλες για εσάς με τη βοήθεια του Trainer σας. Πράγματι, οι διατάσεις είναι πάντα ευεργετικές για την απομάκρυνση της έντασης και τη χαλάρωση του μυαλού. «Οι περιστροφές του λαιμού και των ώμων, οι διατάσεις των χεριών και ποδιών και οι περιστροφές των αστραγάλων διευκολύνουν την απομάκρυνση της περιττής έντασης του σώματος», καταλήγει η Liz.

Είναι επίσης σημαντικό να προετοιμαστείτε για την άσκηση. Πρέπει να βεβαιώνεστε ότι παραμένετε ενυδατωμένες και ότι τα καθημερινά σας γεύματα περιέχουν τις απαραίτητες πρόσθετες θερμίδες για να εξασφαλίσετε τα επίπεδα ενέργειας που χρειάζεστε για να κρατήσετε την άσκησή σας ασφαλή.

Ασκήσεις που μπορούν να κάνουν οι έγκυες γυναίκες για να παραμείνουν δραστήριες:

1ο τρίμηνο:

• Αεροβική χαμηλής καταπόνησης
• Pilates
• Γρήγορο περπάτημα
• Κολύμβηση
• Ποδηλασία σε εσωτερικό χώρο (με το δικό σας ρυθμό)
Ομαδικά μαθήματα χορού


photoinside


2ο τρίμηνο:

• Γρήγορο περπάτημα
Κολύμβηση/ Αερόβια υδρογυμναστική (Aqua)
• Ποδηλασία σε εσωτερικό χώρο (με το δικό σας ρυθμό)
• Εύκολο Pilates
• Prenatal Yoga

3ο τρίμηνο:

• Περπάτημα
• Αερόβια υδρογυμναστική (Aqua)
• Εύκολο Pilates
• Prenatal Yoga

Μην επιλέξετε δραστηριότητες που απαιτούν να στέκεστε όρθια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Ομάδα των Holmes Place

Ξεκινηστε να γυμναζεστε σημερα

Δοκιμάστε το ομαδικό μάθημα που σας ενδιαφέρει!

κατηγορια Ετικετες