ΓΛΥΚΙΑ ΓΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ!

Η ΓΛΥΚΙΑ ΓΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΣΥΧΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΒΑΡΟΥΣ. ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΤΗΝ ΓΛΥΚΙΑ ΓΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ;

Πολλοί θα έχετε ακούσει ή διαβάσει για την σουρκόζη, την φρουκτόζη, την ακεσουλφάμη - Κ, την ασπαρτάμη, το κυκλαμικό οξύ, την σουκραλόζη αλλά και τη στέβια.

Όλες αυτές οι γλυκαντικές ύλες έχουν την δυνατότητα να μας προσφέρουν γλυκιά γεύση με πολύ μικρή περιεκτικότητα θερμίδων. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν πολύ μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη σε σχέση με τη ζάχαρη.

Εκατοντάδες επιστημονικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί μας εγγυούνται την ασφαλή κατανάλωση των γλυκαντικών υλών, από σχεδόν όλες τις ηλικιακές ομάδες ανθρώπων, όπως παιδιά, εγκύους και διαβητικούς, αρκεί η χρήση τους να μην ξεπερνά την αποδεκτή ημερήσια κατανάλωση (ADI).

sweet inside 1

ΣΟΥΚΡΟΖΗ: Η σουκρόζη (κοινώς ζάχαρη) είναι ένας, φυσικός δισακχαρίτης που προέρχεται από ένα μόριο γλυκόζης ενωμένο με ένα μόριο φρουκτόζης. Η χρήση σουκρόζης δεν θα έπρεπε να απαγορεύεται, αλλά να συνιστάται η περιορισμένη κατανάλωσή της όπου αυτό θεωρείται απαραίτητο και όταν δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη κατάσταση υγείας (διαβήτης).

ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ: Η φρουκτόζη είναι ένας φυσικός μονοσακχαρίτης και έχει μια μεγαλύτερη απόδοση στη γλυκύτητα από την σουκρόζη. Η χρήση φρουκτόζης βοηθάει στην μείωση της μεταγευματικής γλυκαιμίας με αποτέλεσμα να αποτελεί μια λύση για διαβητικούς.

ΑΚΕΣΟΥΛΦΑΜΗ - Κ: Με 200 φορές μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από τη ζάχαρη είναι κατάλληλη για όλες τις πληθυσμιακές ομάδες (ακόμα και ομάδες όπως οι διαβητικοί και οι έγκυες). Η ημερήσια αποδεκτή κατανάλωση ανέρχεται στα 15mg ανά κιλό σωματικού βάρους.

ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ: Η πιο γνωστή και πολυχρησιμοποιημένη γλυκαντική που βρίσκουμε σε αναψυκτικά light, παγωτά, επιδόρπια γιαουρτιού, ακόμη και σε τσίχλες, αποδίδει 4 θερμίδες ανά γραμμάριο. Κάποιος που γνωρίζει θα πει πως τόσο αποδίδει και η ζάχαρη! Η διαφορά είναι πως η ασπαρτάμη είναι 200 φορές πιο γλυκιά από την ζάχαρη με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται πολύ μικρότερη ποσότητα για να αποδοθεί η ίδια γλυκύτητα.

sweet inside 2

ΚΥΚΛΑΜΙΚΟ ΟΞΥ: Με γλυκαντική δύναμη 30 φορές μεγαλύτερη της ζάχαρης, δεν αποδίδει θερμίδες.

ΣΟΥΚΡΑΛΟΖΗ: Μπορεί να παρασκευάζεται από την ζάχαρη, αλλά έχει 600 φορές μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από αυτή, με αποτέλεσμα η μικρή ποσότητα που χρησιμοποιεί κάποιος να του δίνει μηδαμινές θερμίδες!

ΣΤΕΒΙΑ: Μπορεί να είναι καινούργια στον κόσμο των γλυκαντικών υλών, αλλά ο θάμνος Stevia rebaudiana Bertoni υπάρχει καιρό! Με δύναμη γλυκύτητας 200-300 φορές μεγαλύτερη της ζάχαρης και μηδενικές θερμίδες έρχεται να φέρει την επανάσταση στον κόσμο των γλυκαντικών υλών!

Αν επιθυμείτε, λοιπόν, η κατανάλωση γλυκών να αποτελεί μέρος της διατροφής σας, αλλά η συνείδηση σας να μην βαραίνει από τον φόβο της πρόσληψης βάρους, η επιλογή μιας γλυκαντικής ύλης θα σας απαλλάξει από τις ενοχές, χαρίζοντάς σας τη γλυκιά απόλαυση που αναζητάτε!

sweet inside

3 ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ & 1 WELLNESS ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΑ HOLMES PLACE!

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου εδώ για να λάβεις στο email σου τις 3 απολαυστικές συνταγές μας και το wellness δώρο σου από τα Holmes Place.

Οι συνταγές και το Wellness δώρο των Holmes Place θα σταλούν στο e-mail σας, αυτόματα, μετά την αποστολή αυτής της φόρμας. Η προσφορά του wellness δώρου ισχύει ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΗ ΜΕΛΗ των Holmes Place.

κατηγορια Ετικετες