ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ... Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Μπορεί να νομίζετε ότι η εικονική πραγματικότητα είναι ένα παρακλάδι της βιομηχανίας των βιντεοπαιχνιδιών, αλλά στην πραγματικότητα, υπόσχεται να φέρει την επανάσταση και στον κόσμο της φυσικής κατάστασης! Από το personal training έως τα χαρακτηριστικά του διαδρόμου που σας κάνουν να νιώθετε σα να τρέχετε στους δρόμους του Τόκυο: η εικονική πραγματικότητα θα κάνει την προπόνηση διασκέδαση και πιο αποτελεσματική.

Immersive Fitness

Μερικοί ειδικοί ονομάζουν την τάση της χρήσης τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας στην άσκηση, «immersive fitness». Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα immersive fitness είναι τα μαθήματα spinning που γίνονται σε αίθουσες όπου οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με projectors. Στις πολυάριθμες οθόνες των projectors, βλέπετε ένα τοπίο να κινείται. Οι τρισδιάστατες εικόνες σας κάνουν να νιώθετε σα να τρέχετε στους δρόμους του Περού ή πραγματικά να προσπαθείτε να φτάσετε στην κορυφή ενός βουνού. Στο μεταξύ, απολαμβάνετε την άνεση ενός κλιματιζόμενου γυμναστηρίου και ο προπονητής σας σάς προσφέρει καθοδήγηση για να διατηρήσει το κίνητρό σας.
Το immersive fitness, σας κάνει να νιώθετε σα να παίζετε σε μια τρισδιάστατη ταινία. Εστιάζετε τόσο πολύ στο σκηνικό που μπορεί ακόμη και να ξεχνάτε ότι προπονείστε. Αν κάνετε πεντάλ πιο γρήγορα για να ανεβείτε στο λόφο ή στηρίζεστε για να πάρετε μια κλειστή στροφή, αποκτάτε απλά περισσότερο ενδιαφέρον.

Άλλες μορφές εικονικής πραγματικότητας

Εκτός από τα ομαδικά μαθήματα μπροστά από τους τρισδιάστατους προβολείς, υπάρχουν απλότεροι τρόποι για να ενσωματώσετε την εικονική πραγματικότητα στη ρουτίνα της προπόνησής σας. Ακουστικά όπως τα HTC Vive και Oculus Rift ενσωματώνουν εφαρμογές του υπολογιστή σας για να μεταμορφώσουν την προπόνησή σας σε μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Μπορείτε να χοροπηδήσετε στο ελλειπτικό και να νιώσετε σαν ένας φουτουριστικός ταξιδιώτης του διαστήματος που τρέχει ή να υποδυθείτε έναν δρομέα των Ολυμπιακών Αγώνων που αγωνίζεται στη διαδρομή του Ρίο.

virtualreality_intext

Τα πλεονεκτήματα της εικονικής πραγματικότητας

Όταν συμμετέχετε σε μια εικονική προπόνηση, είναι πολύ πιο δύσκολο να βαρεθείτε. Γι’ αυτό είναι πολύ πιο πιθανό να ακολουθήσετε πιστά τις προπονήσεις σας. Η προπόνηση δεν θα μοιάζει με αγγαρεία. Θα μοιάζει με μια ευκαιρία να εξερευνήσετε κάτι νέο ή να παίξετε ένα βιντεοπαιχνίδι που σας αρέσει.

Η εικονική πραγματικότητα θα δώσει επίσης τη δυνατότητα στα Health Clubs να προσφέρουν μια πιο ευρεία γκάμα μαθημάτων. Τα μαθήματα μπορούν να γίνουν με εικονικούς προπονητές και να πραγματοποιηθούν μπροστά από projectors υψηλής ποιότητας, με ηχεία που εκπέμπουν ενθαρρυντικές λέξεις και οδηγίες. Από το χορό έως τη Yoga, μπορείτε να επιλέξετε και να παρακολουθήσετε το αγαπημένο είδος προπόνησής σας. Απολαύστε τη συντροφικότητα μιας τάξης ομαδικής προπόνησης, σε συνδυασμό με την ποικιλία και την αισθησιακή απόλαυση που συνοδεύει την τελευταία τεχνολογία.

Τα Holmes Place έχουν ως στόχο να μεταμορφώσουν τον χώρο του fitness & wellness, δίνοντας στοιχεία πολυτέλειας στον υγιεινό τρόπο ζωής σας. Αν είστε έτοιμοι να απολαύσετε την προπόνηση με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, επισκεφθείτε μία από τις τοποθεσίες μας και ανακαλύψτε την ευρεία γκάμα των ανέσεών μας, από τα spa έως το personal training. Έχετε κάποιο αγαπημένο μάθημα immersive fitness; Ενημερώστε μας!

Η Ομάδα των Holmes Place

Ξεκινηστε να γυμναζεστε σημερα

Δοκιμάστε το ομαδικό μάθημα που σας ενδιαφέρει!

κατηγορια Ετικετες