ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΑΡΟΣ;

Μπορεί ο διαλογισμός να σας βοηθήσει πραγματικά να χάσετε παραπανίσια κιλά; Ο Deepak Chopra το πιστεύει και εμείς συμφωνούμε!

Αν θέλετε να καταπολεμήσετε το επιπλέον λίπος, δεν είναι ο νους σας το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν μιλάτε για σωματική άσκηση. Η καρδιαγγειακή άσκηση, η προπόνηση αντοχής και η μείωση των λιπαρών τροφών είναι όλα ψηλά στη λίστα με τα πρέπει μας, αλλά ο γιατρός ολιστικής ιατρικής Deepak Chopra προτείνει ότι ο διαλογισμός, η πρακτική της συγκέντρωσης στην εύρεση ηρεμίας και διαύγειας, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Πώς; Σε μια συνέντευξη στο People, ο Chopra λέει ότι μειώνει το άγχος που οδηγεί τους ανθρώπους στο φαγητό:

«Ο διαλογισμός μειώνει το άγχος που σχετίζεται με τα υψηλά επίπεδα ορμονών, κορτιζόλης και αδρεναλίνης. Αυτές οι ορμόνες αλλάζουν το μεταβολισμό. Η κορτιζόλη προσθέτει λίπος στην κοιλιά, το οποίο με τη σειρά του μπλοκάρει το μεταβολισμό ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα έναν φαύλο κύκλο. Παράλληλα, τα υψηλά επίπεδα αδρεναλίνης προκαλούν φλεγμονή στον οργανισμό, η οποία παρεμβαίνει στις μεταβολικές διεργασίες.»

Με τη χαλάρωση και το διαλογισμό, το «κύκλωμα» του σώματος αλλάζει, το οποίο συμβάλλει στην ανάπτυξη υγιέστερων διατροφικών συνηθειών και συμπεριφορών. Σας κάνει επίσης πιο συνειδητούς για τις σκέψεις και τις ενέργειές σας, προλαμβάνοντας την κραιπάλη και την κατανάλωση φαγητού για συναισθηματική κάλυψη που μπορεί να γίνει συνήθεια.

meditation_intext

Δείτε το φαγητό με άλλο μάτι

Στο βιβλίο του, «What Are You Hungry For?», ο Chopra επισημαίνει επίσης τα οφέλη του διαλογισμού επίγνωσης για το φαγητό. «Η ενέργεια είναι κάτι περισσότερο από την τροφοδότηση του σώματός σας: ένα υψηλότερο είδος ενέργειας προέρχεται από τη χαρά του φαγητού», γράφει.

Συνιστά να κάνετε έναν εσωτερικό έλεγχο πριν καθίσετε για φαγητό και να του θέσετε ερωτήσεις, όπως «Είμαι σε καλή διάθεση;» και «Αυτό το γεύμα πρόκειται να είναι μια θετική εμπειρία;». Αν απαντήσετε «ναι» σημαίνει ότι θα λάβετε την καλύτερη ενέργεια και εκπλήρωση από αυτό το φαγητό. Αν η απάντηση είναι όχι, τότε συμβουλεύει να αναβάλλετε το γεύμα: ο λόγος που θέλετε να φάτε είναι πιθανά επειδή είστε σε κακή διάθεση, δηλαδή για να νιώσετε καλύτερα.

Είναι επίσης καλό να ελέγχετε πόσο πεινασμένοι είστε. Αξιολογήστε το σε μια κλίμακα από το ένα έως το 10, όπου στο 1 λιμοκτονείτε και στο 10 έχετε την αίσθηση που ακολουθεί ένα χριστουγεννιάτικο δείπνο. Ο Chopra λέει ότι είναι πάντα καλό να περιμένετε μέχρι να φτάσετε κοντά στο 1, λόγω του ότι το φαγητό πάντα είναι πιο νόστιμο όταν είστε πεινασμένοι. Σταματήστε να τρώτε όταν είστε περίπου στο επίπεδο 5 της κλίμακας, για καλύτερη χώνεψη.

meditation_intext1

Σίτιση με επίγνωση

Το καλύτερο στον διαλογισμό με επίγνωση είναι ότι μπορείτε να κάνετε πρακτική όπου και αν βρίσκεστε: αρκεί να προσέχετε το σώμα, τις αισθήσεις και το περιβάλλον σας. Ένας τρόπος να το κάνετε αυτό είναι να μην κάνετε πολλά πράγματα μαζί. Αν έχετε συνηθίσει να βλέπετε τηλεόραση, να διαβάζετε ή να μιλάτε κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, προσπαθήστε να στρέψετε την προσοχή στο σώμα σας, παρατηρώντας προσεκτικά πόσο πολύ τρώτε, γιατί τρώτε και πότε νιώθετε πλήρεις.

Για να το θέσουμε απλά, ο διαλογισμός δεν είναι ένα υποκατάστατο της προπόνησης ή της υγιεινής διατροφής: αυτό που μπορεί να κάνει είναι να υποστηρίξει αυτές τις θετικές αλλαγές, κάνοντάς σας πιο υπομονετικούς, αποφασιστικούς και καλύτερα προετοιμασμένους για να λάβετε τις σωστές αποφάσεις. Αν συντονιστείτε με το σώμα σας, θα μάθετε τι πρέπει να τρώτε και τι να αποφεύγετε για να δημιουργήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να μειώσετε την ορμόνη του άγχους που αλλάζει το μεταβολισμό σας και σας κάνει να παίρνετε βάρος.

Η Ομάδα των Holmes Place

3 ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ & 1 WELLNESS ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΑ HOLMES PLACE!

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου εδώ για να λάβεις στο email σου τις 3 απολαυστικές συνταγές μας και το wellness δώρο σου από τα Holmes Place.

Οι συνταγές και το Wellness δώρο των Holmes Place θα σταλούν στο e-mail σας, αυτόματα, μετά την αποστολή αυτής της φόρμας. Η προσφορά του wellness δώρου ισχύει ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΗ ΜΕΛΗ των Holmes Place.

κατηγορια Ετικετες