ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ: ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Ο χειμώνας έχει φτάσει σχεδόν και δυστυχώς αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι προπονήσεις στην ύπαιθρο σύντομα θα ανήκουν στον παρελθόν, τουλάχιστον μέχρι ο καιρός να ζεστάνει ξανά…

Μη αρχίζετε όμως να ανησυχείτε ότι θα χάσετε τα οφέλη της σκληρής δουλειάς που κάνατε μέχρι τώρα. Εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές χειμερινές προπονήσεις που μπορούν να γίνουν σε εσωτερικό χώρο, έτσι ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε το επίπεδο φυσικής κατάστασης τους κρύους μήνες. Το τρέξιμο σε εσωτερικό χώρο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να παραμείνετε σε φόρμα το χειμώνα. Γι’ αυτό ενημερωθείτε για τα πλεονεκτήματα, αλλά τα και τα μειονεκτήματα αυτού του τρόπου άσκησης.

Πλεονεκτήματα

Προπόνηση παντός καιρού!

Όταν τρέχετε σε εσωτερικό χώρο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον καιρό. Με το καλοριφέρ σε λειτουργία για να διατηρεί ευχάριστη τη θερμοκρασία, είναι πολύ πιο εύκολο να προπονηθείτε χωρίς να κρυώσετε ή να βραχείτε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τις προσπάθειές σας για να αξιοποιήσετε πλήρως τις χειμερινές προπονήσεις σας.

Μεγαλύτερη ευκολία για το σώμα σας

Οι κρύες θερμοκρασίες δυσκολεύουν το σώμα σας, ειδικά τις αρθρώσεις. Αυτό μπορεί να κάνει ακόμη πιο δύσκολη την άσκηση σε εξωτερικό χώρο. Όταν τρέχετε σε εσωτερικό χώρο, το σώμα σας θα μπορεί καλύτερα να χειριστεί την καταπόνηση από τις προπονήσεις σας, με μικρότερο κίνδυνο τραυματισμού. Ο κρύος καιρός αφυδατώνει επίσης απίστευτα την επιδερμίδα σας. Γι’ αυτό οι προπονήσεις σε εσωτερικό χώρο μπορούν να βοηθήσουν την επιδερμίδα σας να διατηρηθεί ελαστική και απαλή.

Ανεβάζετε τους παλμούς σας για να ζεσταθείτε

Όταν ανεβάζετε τους παλμούς της καρδιάς σας κατά την άσκηση, είναι πιο εύκολο να σταλεί το αίμα εκεί όπου χρειάζεται, ειδικά στα άκρα σας. Εφόσον αυτό είναι το σημείο από όπου η περισσότερη θερμότητα του σώματος δραπετεύει, το να ανεβάσετε παλμούς μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε το σώμα σας πιο ζεστό όλη την ημέρα και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της άσκησής σας.

inhousetraining_intext

Πιο εύκολο να βρείτε παρέα για τρέξιμο

Όταν η θερμοκρασία πέφτει, μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο να βρείτε έναν φίλο που να θέλει να αντιμετωπίσει το κρύο μαζί σας. Αντίθετα, είναι πιο πιθανό να βρείτε παρέα αν θέλετε να τρέξετε σε εσωτερικό χώρο. Το τρέξιμο με παρέα μπορεί να σας παρακινήσει να συνεχίσετε, ακόμη και όταν έχετε κουραστεί και να σας βοηθήσει να πετύχετε περισσότερα κατά τις προπονήσεις σας.

Μειονεκτήματα

Στέρηση φύσης

Το τρέξιμο σε εσωτερικό χώρο έχει τα μειονεκτήματά του και το ότι σας κρατάει μακριά από τη φύση είναι το μεγαλύτερο. Η απόλαυση του φρέσκου αέρα και οι ιστορίες που εκτυλίσσονται όταν τρέχετε στο πάρκο ή στο δρόμο είναι μάλλον το πιο δύσκολο πράγμα που θα πρέπει να στερηθείτε αν επιλέξετε να τρέξετε σε εσωτερικό χώρο.

inhousetraining_intext

Μπορεί μερικές φορές να γίνει βαρετό

Το τρέξιμο σε διάδρομο ή σε εσωτερικό χώρο μπορεί να γίνει κάπως ανιαρό μετά από λίγο καιρό. Χωρίς να αλλάζει το σκηνικό γύρω σας, μπορεί να φαίνονται ατελείωτα τα χιλιόμετρα, κάνοντας πιο δύσκολο το να βρείτε το κίνητρο να συνεχίσετε. Αλλά χάρη στα νέα μοντέλα διαδρόμου που υπάρχουν, όχι μόνο μπορείτε να ακούτε μουσική που να σας παρακινεί, αλλά μπορείτε και να παρακολουθείτε το αγαπημένο σας τηλεοπτικό πρόγραμμα, απασχολώντας το μυαλό σας ενώ συνεχίζετε να κινείστε.


Τον φετινό χειμώνα προπονηθείτε στα Holmes Place!

Όταν θέλετε να ασκηθείτε σε εσωτερικό χώρο, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από τα Holmes Place. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας προσφέρουν όλα όσα χρειάζεστε για τις χειμερινές προπονήσεις σας! Επισκεφθείτε ένα Holmes Place Club..


Η Ομάδα των Holmes Place

Ξεκινηστε να γυμναζεστε σημερα

Δοκιμάστε το ομαδικό μάθημα που σας ενδιαφέρει!

κατηγορια Ετικετες