ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΑΣ

Ο διαλογισμός είναι ένας υπέροχος τρόπος για να καθαρίσετε το μυαλό σας, έτσι ώστε να μπορέσετε να παραμείνετε ήρεμοι και να συγκεντρωθείτε σε όλη την ημέρα σας.

Αν νομίζετε ότι ο διαλογισμός είναι απλά για μοναχούς που ζουν στα βουνά, σκεφτείτε το ξανά! Ο καθένας μπορεί να διαλογιστεί και είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία, σωματική και πνευματική. Διαβάστε για να μάθετε πώς μπορείτε να ενσωματώσετε το διαλογισμό στην καθημερινή ζωή σας.

Νιώστε άνετα

Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε μια τοποθεσία όπου να είστε εντελώς άνετοι και χαλαροί. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Επομένως, αυτό που σας χαλαρώνει μπορεί να είναι το να κάθεστε στην αγαπημένη σας πολυθρόνα, το να έχετε μια στάση ανάπαυσης Yoga ή ακόμη και το να είστε ξαπλωμένοι. Βρείτε μια άνετη θέση για εσάς. Άλλωστε, μπορεί να είναι δύσκολο να καθαρίσετε το μυαλό σας αν συνεχώς συγκεντρώνεστε σε ένα σπασμό στη μέση σας ή αν το πόδι σας συνεχίζει να μουδιάζει.

Συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας

Μόλις νιώσετε άνετα, προσπαθήστε να καθαρίσετε το μυαλό σας από όλες τις σκέψεις και συγκεντρωθείτε αποκλειστικά στην αναπνοή σας. Κάθε φορά που το μυαλό σας περιπλανιέται σε μια σειρά από σκέψεις (εμπιστευθείτε μας, θα το κάνει), απλά θυμίστε στον εαυτό σας ότι πρέπει να αφήσετε αυτή τη σκέψη να φύγει και να συγκεντρωθείτε ξανά στην αναπνοή σας. Ο στόχος εδώ δεν είναι να μην έχετε καμία απολύτως σκέψη, αλλά να διατηρήσετε τη συγκέντρωση σε μία συγκεκριμένη σκέψη, σε αυτή την περίπτωση, την αναπνοή σας. Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά όπως και με όλα τα πράγματα, θα γίνει πιο εύκολο όσο κάνετε πρακτική.

intext meditation

Κάντε πρακτική τακτικά

Μην περιμένετε να γίνετε ειδικός στο διαλογισμό σε ένα βράδυ. Όπως και κάθε άλλη δεξιότητα, χρειάζεται πρακτική. Ξεκινήστε με μερικά λεπτά και αυξήστε σταδιακά το χρόνο. Ενώ το μυαλό σας στην αρχή θα περιπλανιέται συχνά, όσο διαλογίζεστε, τόσο πιο εύκολο θα γίνει να διατηρείτε τη συγκέντρωσή σας και τόσο περισσότερο θα είστε σε θέση να τη διατηρείτε.
Προσπαθήστε να το κάνετε αυτό κάθε μέρα όποτε μπορείτε. Το πρωί είναι μια υπέροχη ώρα για να ξεκινήσετε αφού βοηθάει το μυαλό σας να καθαρίσει για να είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Ο πρωινός διαλογισμός μπορεί επίσης να βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τα επίπεδα άγχους σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το βράδυ είναι μια ακόμη καλή επιλογή γιατί μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να ετοιμαστείτε για ύπνο. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτούς που συχνά δυσκολεύονται να κοιμηθούν.

Ένας διαλογισμός προθέρμανσης για τις κρύες ημέρες του χειμώνα

Μόλις έχετε εξοικειωθεί με το βασικό διαλογισμό που εστιάζει στην αναπνοή, είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε κάτι λίγο πιο δύσκολο. Καθώς πλησιάσουν οι κρύες ημέρες του χειμώνα, ένας διαλογισμός που θα ζεστάνει το σώμα μπορεί να σας βοηθήσει να αντέξετε μέχρι να έρθουν ξανά οι ζεστές ημέρες. Ξεκινήστε με συγκέντρωση στην αναπνοή σας, όπως πάντα, για να καθαρίσει το μυαλό σας και να ετοιμαστεί.
Φανταστείτε τον εαυτό σας σε μια τοποθεσία που αγαπάτε στην ύπαιθρο, όπως μια αμμώδη παραλία ή έναν αγρό γεμάτο λουλούδια. Φανταστείτε τον ήλιο να χαϊδεύει την επιδερμίδα σας και να νιώθετε πραγματικά τις ζεστές ακτίνες να διαπερνούν το σώμα σας. Νιώστε τη ζέστη να διαπερνάει το σώμα σας. Κάθε φορά που το μυαλό σας φεύγει από αυτό το ζεστό συναίσθημα, απλά οδηγήστε το πίσω στη ζέστη του ήλιου. Κρατήστε αυτό το αίσθημα ζέστης για να ζεστάνετε όλο το σώμα σας από μέσα προς τα έξω.

Η Ομάδα των Holmes Place

Ξεκινηστε να γυμναζεστε σημερα

Δοκιμάστε το ομαδικό μάθημα που σας ενδιαφέρει!

κατηγορια Ετικετες