ΠΩΣ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ!

Τα σώματα των δρομέων είναι πιο στεγνά, με περισσότερη μυϊκή μάζα, χαμηλότερο ΔΜΣ (δείκτη μάζας σώματος) και είναι κατά κανόνα πιο χαρούμενοι άνθρωποι. Αναρωτηθήκατε πώς, και γιατί, οι δρομείς μοιάζουν εθισμένοι με το πρόγραμμα τρεξίματός τους; Ίσως να έχετε ακούσει τους φίλους σας να παραπονιούνται ότι αν δεν πάνε για τρέξιμο κάθε πρωί/βράδυ νιώθουν στερημένοι, ακόμη και νευρικοί.

Όταν υπάρχει μια συνέπεια στην άσκηση, τα οφέλη του τρεξίματος είναι τόσο πολύτιμα που το σώμα και το μυαλό αντιλαμβάνεται την απουσία όταν σταματάτε ακόμη και για μια εβδομάδα.

Το τρέξιμο είναι μια εγκεφαλική εμπειρία

Ο επιστημονικός συγγραφέας David DiSalvo λέει ότι το τρέξιμο προκαλεί νευρογένεση, που σημαίνει ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς πότε ή ακόμη και πώς. Θα μπορούσε να συμβαίνει γιατί το τρέξιμο αυξάνει τη ροή του αίματος στο σώμα. Ή θα μπορούσε να συμβαίνει λόγω της ενίσχυσης της αδρεναλίνης που μειώνει τα επίπεδα παραγωγής της κορτιζόλης σας (η «ορμόνη του στρες»). Η υπερβολική παραγωγή κορτιζόλης μπορεί να οδηγήσει σε:

• Αποθήκευση λίπους στην κοιλιά
• Προβλήματα γνωσιακής απόδοσης
• Υψηλότερη αρτηριακή πίεση
• Υπεργλυκαιμία
• Απορυθμισμένη λειτουργία θυρεοειδούς
• Χαμηλότερη οστική πυκνότητα
• Μικρότερη ανοσία
• Μικρότερη μυϊκή μάζα
Προβλήματα ύπνου

running new

Η κατάθλιψη είναι ένα από τα αποτελέσματα της μειωμένης νευρογένεσης, κάτι το οποίο είναι ο λόγος που συνταγογραφούνται φάρμακα όπως το Prozac ή το Celexa. Αυτά τα φάρμακα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Το ίδιο κάνει και το τρέξιμο, το άλλο αντικαταθλιπτικό.

Μπορεί να μη γνωρίζουμε πώς ή γιατί, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι αλήθεια λόγω μιας μελέτης του Cambridge το 2009 κατά την οποία ποντίκια-δρομείς όχι μόνο είχαν καλύτερες αναμνήσεις, αλλά και ανέπτυξαν νέα εγκεφαλικά κύτταρα κατά την εμπειρία. Το καθιστικό ποντίκι που αντιπροσωπεύει τους σημερινούς υπαλλήλους γραφείου, είχε ανεπαρκή επίπεδα απόδοσης εγκεφάλου. Έτσι, με το τρέξιμο μπορείτε να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους και να αναπτύξετε μερικά εγκεφαλικά κύτταρα, ενώ διατηρείτε μια πιο υγιή ισορροπία σώματος.

Τρέξτε προς μια καλύτερη ζωή!

Ίσως οι γυναίκες να απολαμβάνουν τα οφέλη από το τρέξιμο περισσότερο από τους άνδρες. Οι γυναίκες συχνά παρακινούνται να συγκεντρωθούν στην εμφάνιση και όχι στην υγεία, αλλά γεγονός είναι ότι και πολλοί άνδρες νιώθουν καλύτερα όταν σκέφτονται ότι δείχνουν καλύτερα. Σημειώστε τη φράση: «νομίζουν ότι δείχνουν καλύτερα.» Η εμφάνιση μπορεί να είναι περισσότερο μια κατάσταση του μυαλού και όχι ένα φυσικό γεγονός.

running can change your brain intext

Πολλοί δρομείς άρχισαν αυτή τη μορφή άσκησης για να καταπολεμήσουν την παχυσαρκία και προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το πλεονάζον βάρος. Αν το σώμα σας έχει καλύτερη φόρμα επειδή τρέχετε, τότε νιώθετε πολύ πιο ελκυστικοί. Το τρέξιμο αλλάζει τη ζωή σας γιατί νιώθετε καλύτερα και αν νιώθετε καλύτερα, αυτό επηρεάζει την εμφάνισή σας, τη λήψη αποφάσεων και τις σχέσεις σας. Άλλα τα οφέλη στον τρόπο ζωής δεν σταματούν εδώ:

Το τρέξιμο μπορεί να γλιτώσει χρήματα. Σε αντίθεση με άλλα αθλήματα, το μόνο που χρειάζεστε για να τρέξετε είναι ένα καλό ζευγάρι παπούτσια και αντηλιακό.
Το τρέξιμο μπορεί να οδηγήσει σε νέες φιλίες και κοινωνικές σχέσεις. Στη διαδρομή του γυμναστηρίου σας ή στη διαδρομή που ακολουθείτε για τρέξιμο στη γειτονιά σας, θα προσπεράσετε άλλους δρομείς. Μπορεί να χαμογελάσετε, να χαιρετίσετε ή να ανταλλάξετε μερικές κουβέντες. Μπορεί να γίνετε φίλοι στο τρέξιμο, φίλοι για μια ζωή.
Με το τρέξιμο μπορεί να ενθαρρύνετε και τους άλλους να συνεχίσουν για καλύτερη φυσική κατάσταση αν βλέπουν πώς έχει αλλάξει τη δική σας ζωή!

Η Ομάδα των Holmes Place

Photosource

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤO OUTDOOR TRAINING!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και τη δραστηριότητα που σας ενδιαφέρει. Με την αποστολή της φόρμας θα λάβετε στο email σας τους όρους και προϋποθέσεις χρήσης της υπηρεσίας Outdoor Training, των οποίων η αποδοχή είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή σας.

κατηγορια Ετικετες