ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ: ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΕΤΕ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ

Απαιτητική επαγγελματική ζωή, εκπαίδευση, παιδιά, προσωπική ζωή και σχέσεις είναι αρκετά απαιτητικά χωρίς να μιλήσουμε για τα στερεότυπα ομορφιάς. Μάθετε πώς να αντεπεξέλθετε σε όλα αυτά τα πολύ κοινότυπα στερεότυπα ομορφιάς που όλες αντιμετωπίζουμε.

Οι αδύνατες είναι καλύτερες

Ιστορικά, θαυμάσαμε πληθωρικές γυναικείες μορφές: σκεφτείτε Botticelli και Σοφία Λόρεν. Από τη δεκαετία του 60 και μετά είδαμε μια τάση προς τις πιο αδύνατες σιλουέτες... Αλλά αυτό σιγά σιγά αλλάζει: η Beyonce, η Christina Hendricks και η Kardashians είναι υπερήφανες για τις καμπύλες τους. Μερικές γυναίκες είναι αδύνατες από τη φύση τους και αυτό είναι κάτι που επίσης χρήζει θαυμασμού. Πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε το σώμα μας όποιο και αν είναι το μέγεθός του.

Beyonce stereotypes

Πώς να το αντιμετωπίσουμε; Μείνετε υγιής, όποιο μέγεθος και αν έχετε και συμμετέχετε σε όποια άσκηση σας εκφράζει. Επενδύστε στην αγορά ρούχων με καλή εφαρμογή που να κολακεύουν το σώμα σας. Δείτε αυτές τις συμβουλές για το τι πρέπει να φοράτε για το σωματότυπό σας και βγείτε έξω με αυτοπεποίθηση.

Οι γυναίκες χάνουν την ομορφιά τους όσο μεγαλώνουν

Αστειεύεστε; Έχει κανείς δει πρόσφατα τη Goldie Hawn, την Tina Turner ή την Helen Mirren; Ναι, μπορεί να έχουν πρόσβαση στους καλύτερους δερματολόγους και makeup artists του κόσμου, αλλά ο καθένας μπορεί να δείχνει όμορφος αν περιποιείται την επιδερμίδα του, πίνει πολύ νερό και απολαμβάνει έναν υγιεινό και διασκεδαστικό τρόπο ζωής. Μη φτάνετε τα 40 και νομίζετε ότι όλα τελειώνουν.

Πώς να το αντιμετωπίσετε: Μας αρέσουν αυτές οι συμβουλές για το πώς να είμαστε εμφανίσιμες στα 40 από το Women’s Health και Fitness Australia: περιλαμβάνουν την κατανάλωση κόκκινου κρασιού, εποχιακούς καθαρισμούς του συκωτιού και πολλή κρέμα νυκτός.


Όλα για το χρώμα


taylor swift intext

Γιατί οι γυναίκες κρίνονται από το χρώμα της επιδερμίδας ή των μαλλιών τους; Οι κοκκινομάλλες είναι φλογερές, οι μελαχρινές είναι έξυπνες και αυτές που έχουν «πιο λευκή επιδερμίδα» είναι τυχερές, σωστά; Λάθος! Ευτυχώς, ο κόσμος έχει ανθρώπους όπως η Lupita Nyong’o που μιλάει ανοιχτά για τη νεανική απέχθεια που είχε για το χρώμα της επιδερμίδας της, αλλά άλλαξε όταν είδε τα μαύρα supermodel. Δείτε τον πραγματικά εμπνευσμένο λόγο για την αυτοαποδοχή της εδώ.

Πώς να το αντιμετωπίσετε: Να είστε ευγενικοί, κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά και νιώστε αυτοπεποίθηση, όποιο και αν είναι το χρώμα σας. Χρησιμοποιήστε μακιγιάζ και δοκιμάστε χρώμα μαλλιών που να κολακεύει την επιδερμίδα σας και παίξτε λίγο με αυτά: μη φοβηθείτε να ρισκάρετε. Το Cosmopolitan πήρε συνέντευξη από την Bobbi Brown για να δώσει συμβουλές μακιγιάζ σε γυναίκες με διαφορετικό χρωματικό τόνο επιδερμίδας. Ακούστε τις από την καλύτερη του χώρου.

Η ομορφιά ξεκινάει από μέσα

dove intext

Μια πρόσφατη έρευνα της Dove διαπίστωσε ότι 7 στις 10 γυναίκες δέχονται φιλοφρονήσεις για την εμφάνισή τους και όχι για την επιτυχία τους. Η τελευταία εκστρατεία τους, το #mybeautymysay παρουσιάζει γυναίκες που έχουν επιτύχει σε διάφορους τομείς, όπως το boxing, το blogging και ο χορός μπουρλέσκ για να δείξουν ότι η εμφάνιση από μόνη της δεν περιορίζει αυτά που μπορείτε να επιτύχετε. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.

Πώς να το αντιμετωπίσετε: Ένας καλό πρακτικό σημείο για να ξεκινήσετε είναι να κάνετε μια λίστα (και να ενθαρρύνετε τις κόρες σας να κάνουν το ίδιο) με τα επιτεύγματά σας: από την εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας έξω από την εργασία έως το να μάθετε τα παιδιά σας να κολυμπούν. Το να μάθετε να επιβραβεύεστε για τις επιτυχίες σας θα βοηθήσει εσάς (και τους άλλους) να εκτιμήσετε ότι είστε κάτι περισσότερο από τη φυσική σας εμφάνιση.

Η Ομάδα των Holmes Place
Photosource
Photosource
Photosource

Δοκιμαστε μια υπηρεσια Spa & Beauty

Ανακαλύψτε το τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς

κατηγορια Ετικετες