ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΚΟΥΝΙΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΤΕ ΣΤΑ… ΨΗΛΑ!

Τα ψηλά τακούνια σας βασανίζουν; Ακολουθήστε τις ασκήσεις μας για… χαρούμενα πόδια!

Με αυτές τις ξέγνοιαστες, ξυπόλυτες ημέρες στην παραλία να ξεθωριάζουν στη μνήμη μας, ήρθε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη τις σαγιονάρες και να ανεβούμε ξανά στα τακούνια, επιστρέφοντας στο επαγγελματικό στυλ της δουλειάς και το βραδινό ντύσιμο.

Αλλά όσο λαμπερά και αν είναι αυτά τα τακούνια, δυστυχώς βασανίζουν τα πόδια σας και προκαλούν κάθε είδος πόνου.

Δημιουργήσαμε ένα πακέτο ασκήσεων για να διατείνουμε τα πόδια σας, έτσι ώστε να μπορείτε να περπατάτε καμαρωτά και με στυλ!

Ο βιβλιοφάγος

Ο σύνδεσμος του πελματιαίου περιτοναίου είναι συνήθως ο υπαίτιος, όσον αφορά τον πόνο από τα τακούνια. Αυτός το δύσκολο σημείο είναι μια λωρίδα που διατρέχει το μήκος της τόξου του ποδιού σας, από τις μύτες έως τη φτέρνα. Η άσκηση του βιβλιοφάγου διατείνει το σημείο απαλά, ενώ έχετε το πρόσθετο όφελος μιας προπόνησης για τον αχίλλειο τένοντα και τους μύες της γαστροκνημικής περιοχής.

Στοιβάξτε ένα ζευγάρι από χοντρά βιβλία στο πάτωμα, περίπου 50 εκατοστά από έναν τοίχο. Πατήστε πάνω στα βιβλία, έτσι ώστε οι φτέρνες σας να μένουν ελεύθερες στον αέρα στο πίσω μέρος τους.

Τοποθετήστε τα χέρια σας στο πλάι του προσώπου σας και γύρτε προς τα εμπρός έως ότου να στηρίζετε το βάρος σας προς τον τοίχο. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 15 δευτερόλεπτα.

Συνεχίστε να στηρίζετε το βάρος σας προς τον τοίχο, αλλά ισιώστε την πλάτη σας και σηκωθείτε πάνω και κάτω στις μύτες 10 φορές.

Κατόπιν ρίξτε όλο το βάρος σας στο δεξί πόδι. Γύρτε προς τον τοίχο ξανά, μείνετε για 15 δευτερόλεπτα, ισιώστε την πλάτη και κάντε 10 άρσεις στηριζόμενοι στο δεξί σας πόδι.

Επαναλάβετε για το αριστερό πόδι σας.

feet in pain

Μπουκάλι νερού για διατάσεις

Αυτή είναι μια ακόμη σπουδαία άσκηση για διατάσεις του συνδέσμου του πελματιαίου περιτοναίου. Αν πονάτε πολύ, παγώστε από πριν το μπουκάλι του νερού: ο πάγος θα καταπραΰνει τη φλεγμονή.
Καθίστε και βάλτε το μπουκάλι στο πάτωμα. Κυλήστε το πέλμα του ποδιού σας, από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα, πάνω στο μπουκάλι, για περίπου 1 λεπτό.

Επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

Η έλξη ποδιών

Για να χαλαρώσετε τους συνδέσμους των ποδιών σας, μια έξυπνη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε το σώμα σας για να κάνετε διατάσεις. Καθίστε στο πάτωμα με τα πόδια σας μπροστά. Λυγίστε το δεξί σας πόδι και προσπαθήστε να πιάσετε τα δάχτυλα του δεξιού σας ποδιού. Τραβήξτε το άκρο του ποδιού σας προς τα εσάς και μείνετε για 20 δευτερόλεπτα.

Κάντε το ίδιο για το αριστερό σας πόδι και επαναλάβετε 3 φορές σε κάθε πόδι.

pain feet


Διατάσεις για τις γάμπες


Με την πάροδο του χρόνου, οι λάτρεις των ψηλών τακουνιών θα αντιληφθούν ότι οι μύες της γαστροκνημικής περιοχής και οι αχίλλειοι τένοντες πραγματικά συρρικνώνονται. Εδώ θα βρείτε μια ακόμη σημαντική συμβουλή για να τους διατείνετε ξανά.

Σταθείτε με τα δύο πόδια ενωμένα μπροστά από ένα τοίχο, σε απόσταση περίπου 75 εκ. Τοποθετήστε και τα δύο χέρια στον τοίχο, στο ύψος των ώμων για στήριξη. Προχωρήστε προς τα εμπρός έτσι ώστε το δεξί πόδι σας να βρίσκεται κοντά στον τοίχο. Λυγίστε το δεξί γόνατό σας, κρατώντας και τις δύο φτέρνες στο έδαφος. Θα πρέπει να νιώσετε ένα τέντωμα στην αριστερή κνήμη σας. Μείνετε για 30 δευτερόλεπτα.

Επαναλάβετε 3 φορές σε κάθε πόδι.

Πετσέτα για διατάσεις

Ως εναλλακτική λύση για τις διατάσεις των ποδιών, καθίστε στο πάτωμα με τα πόδια σας σε έκταση. Ρολάρετε μια πετσέτα και τυλίξτε την πάνω από το δεξί πόδι σας.

Κρατήστε τις άκρες της πετσέτας και απαλά τραβήξτε προς τα εσάς μέχρι να νιώσετε ένα τέντωμα στο πόδι σας. Επαναλάβετε 3 φορές σε κάθε πόδι.

Αν οι φτέρνες σας πονάνε, αφιερώστε μισή ώρα την ημέρα σε αυτές τις εξαιρετικές ασκήσεις και σύντομα ο πόνος θα ανήκει πια στο παρελθόν. Για μέγιστη διάταση, κάντε τις ασκήσεις όταν οι μύες σας είναι χαλαροί, μετά από ένα ζεστό μπάνιο. Στη συνέχεια, ανεβείτε στα αγαπημένα ψηλοτάκουνα παπούτσια σας και εκπλήξτε τους όλους!


Η Ομάδα των Holmes Place

κατηγορια Ετικετες