Ο ΜΑΡΤΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΥΠΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ ΣΟΥ!

Ο μέσος ενήλικας χρειάζεται περίπου 7 με 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ! Λαμβάνοντας μια καλή δόση ύπνου, σημαίνει ότι θα ξυπνήσετε χωρίς ξυπνητήρι. Αν καταφέρετε να φτάσετε 80 ετών και κοιμάστε 8 περίπου ώρες ημερησίως, θα έχετε κοιμηθεί 230.000 ώρες, δηλαδή πάνω από 26 χρόνια στο κρεβάτι!

Powered by COCO-MAT

logo_coco

Τα άτομα που δεν κοιμούνται τόσο ώστε να ξεκουραστεί ο οργανισμός τους, συχνά αντιμετωπίζουν την επόμενη μέρα νύστα και αδιαθεσία. Ο ύπνος είναι αναγκαία διαδικασία, καθώς αν κάποιος δεν κοιμηθεί επί σειρά ημερών, εμφανίζει συμπτώματα πέραν της κούρασης, όπως να έχει ψευδαισθήσεις καθώς είναι ξύπνιος και να φτάσει σε επιπτώσεις και επιπλοκές που οδηγούν ακόμη και στον θάνατο.

inside_1_photo_sleep_coco_mat

Επίσης, ο ύπνος είναι απαραίτητος για τη σωματική υγεία, καθώς εμπλέκεται στην επούλωση και επιδιόρθωση των αιμοφόρων αγγείων και της καρδιάς, διατηρεί την ισορροπία των ορμονών και συμβάλλει στην ανάπλαση των ιστών. Ειδικά για τους νέους, έχει σημασία ότι κατά τον ύπνο εκκρίνεται η αυξητική ορμόνη, απαραίτητη για την ανάπτυξη του οργανισμού, την αύξηση του ύψους και την ενίσχυση της μυϊκής μάζας.

inside_2_sleep_coco_mat

Σε πρόσφατη έρευνα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περίπου 1 στους 3 ενήλικες ανέφερε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με τον ύπνο του. Μελέτες στέρησης ύπνου έχουν δείξει, χωρίς αμφιβολία, ότι ο ύπνος αποτελεί μία σημαντική αναζωογονητική διαδικασία που επηρεάζει την καθημερινή λειτουργικότητα και τη σωματική και διανοητική υγεία, ενώ είναι καίριας σημασίας για την επιβίωση του ανθρώπου.Ο ύπνος πάνω σε στρώματα από φυσικά υλικά χωρίς ελατήρια, συμβάλει στην υγεία και την μακροβιότητα, και η συμβολή του είναι πολυτιμότερη ακόμη κι απ’ αυτήν της δίαιτας, της σωματικής άσκησης και της κληρονομικότητας!

Γνωρίζατε ότι:

12% των ανθρώπων, βλέπουν ασπρόμαυρα όνειρα
Κοιμόμαστε 20% λιγότερο από 100 χρόνια πριν
40% των ανθρώπων αποκοιμούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να το θέλουν
25% των γυναικών υποφέρουν από αϋπνία
Μέσα σε 10 λεπτά περπατήματος, το 90% ενός ονείρου ξεχνιέται
37% των ενήλικων αντιμετωπίζει διαταραχές ύπνου
80% των ονείρων είναι έγχρωμα
Η έλλειψη ύπνου αυξάνει την πείνα κατά 25%
67% των ανθρώπων έχουν βιώσει deja vu στα όνειρά τους
36% είναι ο μέσος όρος ύπνου που κοιμάται ένας άνθρωπος

inside_3_sleep_coco_mat


Sleep on nature… wake up in a dream!


Ξεκινηστε να γυμναζεστε σημερα

Δοκιμάστε το ομαδικό μάθημα που σας ενδιαφέρει!

Category Tags